Auto

Wat is shortlease?

Story Highlights
  • Shortlease is een flexibele vorm van leasen
  • Dezelfde keuzemogelijkheden als voor regulier leasen
  • Ideaal voor tijdelijke projecten en contracten

Shortlease is het leasen van een auto voor minimaal 1 en voor maximaal 24 maanden. Daarmee lijkt het sterk op het huren van de auto. Shortlease is echter voordeliger en heeft meer voordelen te bieden ten opzichte van het huren van een auto. Zo is het voor ondernemers die werken met tijdelijke contracten bijvoorbeeld deaal. Daar vertellen we je hier graag meer over.

Gunstige leaseprijs en de flexibiliteit van huren

Een gunstige leaseprijs en de flexibiliteit die je hebt als je gaat huren. Dat is wat shortlease je te bieden heeft. Sluit je een contract voor shortlease af, dan geldt een minimale looptijd van een maand en kun je na een maand opzeggen. Hoe anders is dat bij het afsluiten van een regulier leasecontract. Je weet bij shortlease bovendien steeds precies waar je aan toe bent en kunt gebruik maken van een breng- en haalservice. Wil je de beschikking over een auto? Dan kan de auto bij jou op de stoep afgeleverd worden en na de leaseperiode ook weer worden gehaald. Snelheid is een ander kenmerk van shortlease. Als het moet dan is het allemaal heel snel geregeld en is er direct een auto voor je beschikbaar. Ook als je voor shortlease kiest heb je de keuze uit een ruim assortiment auto’s en de nieuwste modellen.

Ideaal voor werknemers met tijdelijke contracten

Voor veel ondernemers is shortlease een geschenk uit de hemel. Omdat er steeds meer tijdelijke contracten aangegaan worden met werknemers, is het aangaan van een reguliere lease overeenkomst risicovol. Als de samenwerking niet bevalt, staat er een leaseauto met een langlopend contract op de parkeerplaats. Met shortlease heb je dat probleem niet. In principe kan het contract voor shortlease net zo lang duren als het tijdelijke contract dat je iemand geeft. En mocht de samenwerking op niets uitlopen, dan zeg je het contract gewoon op.

Zo loop je als ondernemer amper financiële risico’s

Ook bij shortlease zitten zaken als bijvoorbeeld een allriskverzekering, wegenbelasting en onderhoud en reparatie bij het maandbedrag inbegrepen. Wat dat betreft gelden dus dezelfde voorwaarden als een regulier leasecontract. Kiezen voor de goedkoopste shortlease betekent dat je als ondernemer amper financiële risico’s loopt, dat je volledig ontzorgd wordt, je nergens aan vast zit en je het contract elke dag op kunt zeggen. Inderdaad, voor veel ondernemers is shortlease daadwerkelijk een geschenk uit de hemel. Ook als er voor een tijdelijk project extra auto’s noodzakelijk zijn.


Gerelateerde artikelen

Back to top button