Tuin

Tuin zomerklaar maken

Tuinieren kan een heerlijk ontspannen hobby zijn. Je bent buiten, je bent met je handen bezig en je hoeft even helemaal nergens over na te denken. Tenminste… Als je het juiste gereedschap hebt en een klein beetje weet wat je moet doen. Het is daarom slim om een beetje voor ogen te hebben wat je mooi vindt en hoe jij wilt dat je tuin er straks in de zomer bijstaat. Wil jij strak aangeplante borders of juist een wilde bloementuin? Eén ding is zeker: je wilt in ieder geval niet dat je planten doodgaan. Daarvoor zul je je planten af en toe water moeten geven als het lang niet regent. Maar belangrijker nog: regelmatig onkruid wieden. Lees hier hoe je je tuin zomerklaar maakt.

Bewatering

Veel tuinplanten zijn erg sterk en kunnen prima leven op grondwater en de Hollandse regenbuien. Zeker voordat het zomer is. Toch kennen we tijdens de zomer ook steeds vaker lange droge periodes en daar kunnen veel tuinplanten niet zo goed tegen. Er zijn ook tuinplanten die helemaal niet goed tegen een paar droge dagen kunnen. Kijk dus ook in de aanloop naar de zomer goed naar je tuin om te zien welke planten dorstig zijn aan het einde van de dag. Giet het liefst ‘s avonds, want dan verbrand de lentezon jouw geliefde bloemen en bladeren niet. In plaats van een gieter kun je natuurlijk ook kiezen voor een tuinslang met sproeier of zelfs een automatisch sproeisysteem!

Tuin zomerklaar maken

Borders

Het voorjaar is dé periode om nieuwe bloemen en planten te zaaien en aan te planten. Om jouw paradijsje van een tuin goed te onderhouden is het nog wel het allerbelangrijkste dat jouw mooie nieuwe aanwas niet verdrongen worden door onkruid. Daarom zul je regelmatig moeten wieden. Iedereen die dat wel eens gedaan heeft, weet dat dat kan nog wel eens een behoorlijke klus kan zijn. Die krengen verspreiden zich snel en bijvoorbeeld zevenblad en paardenbloemen hebben behoorlijk sterke en diepe wortels. Dat trek je niet zomaar uit de grond. Gebruik daarom een onkruidsteker van Haxo om het jezelf makkelijker te maken. Zo reken jij voor eens en voor altijd af met onkruid!

Tuin zomerklaar maken

Bomen en struiken

Heb je een beetje ruimte in je tuin? Plant dan in het voorjaar een aantal bomen en/of struiken aan! Je zorgt zo voor een speels effect en het is ook nog eens goed voor het milieu. Je kunt daarbij kiezen voor soorten die insecten of vogels aantrekken, zoals een vlinderstruik of lijsterbes. Wel zul je misschien moeten snoeien in de herfst, lente of beide seizoenen. Maar ach, met een goede scherpe snoeischaar is dat zelfs wel een leuk klusje toch? Je hebt ook snel resultaat van je werk wanneer je ziet dat jouw bomen en/of struiken weer prachtig vol zijn in de zomer. Immers: snoeien doet groeien en bloeien!

Gerelateerde artikelen

Back to top button