Huis

Wat is een twijfelaar?

Wat gaan we eten vanavond, bloemkool of spinazie? Ik weet het niet. Bloemkool. Nee, toch maar spinazie… Of toch… 

Nee, zo iemand bedoelen we dus niet. Het gaat hier over een bed! Ben jij toe aan een nieuw bed? Dan heb je je vast afgevraagd welke maat je nodig hebt. Ben je daar al over uit of twijfel je nog? Het is ook niet makkelijk om die keuze te maken. Een eenpersoons, tweepersoons of iets ertussenin? Hieronder zullen we uitleggen wat een twijfelaar is én waarom zo’n formaat bed handig kan zijn!

Wat is een twijfelaar?

De twijfelaar in het algemeen

De twijfelaar is een bed dat net groter is dan een eenpersoonsbed, maar kleiner dan een tweepersoons. Het heeft een formaat van 120 of 140 cm breed. In de volksmond wordt het ook wel een anderhalfpersoonsbed genoemd. Je zult inmiddels wel begrijpen waar die naam vandaan komt.

Voordelen van een twijfelaar

Ruimte wordt steeds schaarser in ons kleine landje. Daar moeten we in onze huizen vaak rekening mee houden. Zeker als je student bent, zul je weten dat je creatief om moet gaan met je ruimte! Een twijfelaar is dus een ideale oplossing als je iets meer ruimte dan een eenpersoonsbed wilt hebben om te slapen. Zeker als ook regelmatig met z’n tweeën slaapt. Deze maat bed is ook perfect als je meestal alleen slaapt en je wilt graag net iets meer ruimte.

Wat is een twijfelaar?

Nadelen van een twijfelaar

Een twijfelaar heeft best wat voordelen, maar ook de nadelen moeten we natuurlijk niet vergeten. Wanneer je hem meestal als tweepersoonsbed gaat gebruiken, kan het toch wat krap aanvoelen. Je hebt dan immers maar 60 of 70 centimeter per persoon om op te slapen, terwijl een eenpersoonsbed 90 centimeter breed is. Veel mensen vinden het wel fijn om lekker dicht tegen elkaar aan te kruipen – en natuurlijk is dat in de winter ook nog eens lekker warm – maar er zijn er ook genoeg die echt hun eigen ruimte nodig hebben.

Tips voor het kopen van een twijfelaar

Ben je er zeker van dat je een twijfelaar wilt aanschaffen? Kies dan eerst voor de juiste maat van 120 of 140 centimeter. Laat je vervolgens goed adviseren en kijk heel goed wat voor soort bed bij jou past. Het matras is heel belangrijk, maar ook de bedbodem moet goed passen bij jouw lichaam en je slaapgewoontes. Ga uitgebreid proefliggen en vraag bij twijfel advies aan Maxbedden! Misschien vind je een bepaald bed wel heel mooi, maar ligt het helemaal niet goed. Natuurlijk wil jij als Doornroosje slapen op je nieuwe bed straks. Want zeg nou zelf, je nachtrust is toch goud waard?

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button