Trends

Tuintrends 2021

Story Highlights
  • Meer connectiviteit met de natuur
  • Verleng je huiskamer naar buiten
  • Kies voor de Boho stijl in je tuin

We hopen in 2021 uiteraard weer de nodige uren onder gerieflijke omstandigheden in de tuin door te brengen. Er wordt dan ook al jarenlang extra veel tijd en energie in de tuin gestoken. De tuin wordt meer en meer het verlengstuk van je huiskamer. Wat betreft de tuintrends 2021 zien we dat de meer weelderige tuin weer mag. Je mag het allemaal wat neer laten groeien dus, en dat is iets wat ons van inspirationblog.nl bijzonder aanspreekt.

De tuin van 2021

In de tuin van 2021 zie je meer en meer de eigen woonkamer terug. Dus creëer je in de tuin een extra zitje en relax je vooral in de tuin. Er is in de tuin van 2021 meer ruimte voor blokhutten en overkappingen, zoals je toch al steeds meer meubels en apparaten gaat zien in de tuin van 2021. De buitenkeuken is weer helemaal terug. Verder valt op dat het thema jungle een belangrijke rol gaat spelen in de tuin. We willen het allemaal groener en dat ga je terugzien in ook de daktuin en het dakterras die vol met beplanting staan. Zochten we het voorheen vooral in kleine potten, in 2021 kan het echter niet groot genoeg zijn. In z’n algemeenheid wil men in 2021 meer connectiviteit met de natuur. Een beetje laten verwilderen mag weer. Planten geef je extra de ruimte te groeien, iets dat ook goed is voor de diertjes en insecten in je tuin. Uiteraard is er voor een waterornament altijd ruimte.

Tuinidee 2021

Het tuinidee 2021 is de tuin in de Boho stijl. In deze tuin maak je vooral gebruik van natuurlijke materialen als bijvoorbeeld meubels gemaakt van rotan, bamboe en hout. Opnieuw verleng je dat wat je binnen hebt staan nu naar buiten. Pas met bepaalde materialen wel op als het regent. Bij de zitplekjes in je tuin kies je voor tientallen terracotta planten en voor potten vol met gekleurde planten De kleuren? Kies voor donkergroen, okergeel, avondrood, roomwit en voor lichtbruin.

Tuinsets 2021

In de tuin wil je comfortabel zitten en liggen en dus kijken we ook naar de tuinsets 2021. Opvallend, het bijzettafeltje gaat het ook in de tuin helemaal maken, net als de vuurhaard overigens. Kies in 2021 voor een houtlook parasol en relaxstoelen, zoals de moderne tuin ook beschikt over aluminium tuintafels. Een rope in de kleur groen scoort ook in de tuin van 2021, zoals er in 2021 vernieuwende ligbedjes op de markt komen. Hip wordt ook de verstelbare en weersbestendige tuinstoel, die in tal van verschillende uitvoeringen beschikbaar zal zijn in 2021.

Gerelateerde artikelen

Back to top button