Overig

Wat doe je met je lijfrente?

Story Highlights
  • Lijfrente uit laten keren
  • Geld beleggen
  • Risicospreiding

Je hebt jarenlang gespaard en dan komt dan eindelijk de lijfrente vrij.  Afhankelijk van de situatie kun je dan verschillende dingen doen. Mocht je het geld nou niet meteen nodig hebben, weet dan dat je kunt proberen rendement op dit geld te maken. Hoe? Door in zee te gaan met Synvest. Rendement maken lukt je zeker niet als je kiest voor de spaarrekening van je bank. Dan is de kans groter dat het je juist geld kost.

Laat de lijfrente uitkeren of stel dit uit

Je hebt twee opties als je lijfrente vrijkomt. De eerste is het geld uit laten keren, de ander is het uitkeren van je geld uit te stellen. Je kunt in beide gevallen ervoor kiezen om het door jou opgebouwde vermogen te beleggen om zo kans te maken op een leuk rendement. Op de spaarrekening zetten heeft geen zin.  Dat kost je eerder geld door de negatieve rente dan dat je vermogen zo groeit. 

Je kunt proberen je vermogen verder te vergroten door je geld te laten beleggen

Stel je laat je geld uitkeren als aanvulling voor je pensioen. Dan kun je dat per maand of per kwartaal laten doen. Het uitgekeerde bedrag kun je bij Synvest beleggen om zo te profiteren van het rendement dat de belegger haalt door te investeren in vastgoed. Kies je voor het uitstellen van de lijfrente en heb je het geld dus niet direct nodig? Dan kan het zeker ook fiscaal aantrekkelijk zijn om de lijfrente uit te stellen door met het geld te gaan beleggen. De kans op een mooi rendement is vele malen groter dan wanneer jij je geld bij de bank parkeert. Zeker nu negatieve rentes aan de orde van de dag zijn. 

Uiteraard wordt gewerkt met uitstekende risicospreiding

Het klinkt wellicht wat risicovol om het geld van je lijfrente te gaan beleggen, maar dat hoeft het niet te zijn.  Uiteraard zorgt de belegger voor een uitstekende risicospreiding waardoor de kans dat je vermogen kleiner wordt erg klein is.  Je kunt bovendien zelf de looptijd bepalen. Wel is het zo dat hoe langer je belegt, hoe groter de kans is om een leuk rendement te maken op je gespaarde geld.  Je kunt ook kiezen voor een combinatie van sparen en beleggen om zo je vermogen te vergroten. Vraag gewoon eens naar de mogelijkheden die er zijn. Het is zonde om grote kansen onbenut te laten toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button