Overig

Uitvaartverzekering afsluiten: past het bij mijn wensen?

70 procent van de Nederlanders heeft vandaag de dag een uitvaartverzekering afgesloten. Een uitvaartverzekering ontzorgt niet alleen jezelf, maar ook je nabestaanden. Echter is het een onderwerp waar we toch liever niet te lang bij stilstaan. Daarom is het belangrijk dat je een uitvaartverzekering afsluit die past bij al je wensen en voorkeuren zodat je je hier geen zorgen over hoeft te blijven maken. In deze blog nemen we een paar belangrijke punten met je door zodat jij de uitvaartverzekering kunt vinden die perfect aansluit op jouw wensen. 

Verschillende verzekeringen 

Er zijn veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen af te sluiten. Zo kun je een specifiek bedrag verzekeren dat na je overlijden wordt uitgekeerd aan je nabestaanden. Hiermee kunnen ze dan je uitvaart plannen, organiseren en bekostigen. Het voordeel is dat zij, samen met jou, hierin volledig de vrijheid hebben om alles zo te doen als gewenst. Het nadeel is dat dit erg veel werk is, je organiseert namelijk niet vaak een uitvaart. Wanneer dit allemaal in een korte tijd geregeld moet worden, terwijl het al een emotionele periode is, kan dit stress veroorzaken. Je kunt ook kiezen voor een uitvaartverzekering met een dienstenpakket. De uitvaartverzekeraar zal in dat geval de uitvaart in overleg met je nabestaanden regelen en hen daarmee veel werk uit handen nemen. Het voordeel is dat je nabestaanden daardoor verder worden ontzorgd dan alleen op financieel gebied. Het nadeel is dat extra wensen niet binnen het pakket vallen. Echter kun je wel een vrij te besteden bedrag toevoegen aan de verzekering waardoor dit ook al voor de nabestaanden is bekostigd. 

Speciale wensen

Bij een uitvaart kunnen de overledene of de nabestaanden speciale wensen hebben. Dit kan bijvoorbeeld een specifieke spreker of artiest zijn die aanwezig is bij de uitvaart of een biologisch afbreekbare kist. Ook zijn er per cultuur en per geloof verschillen in het verloop van de uitvaart. Het is daarom ook belangrijk om een uitvaartverzekering af te sluiten die aansluit op deze wensen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een islamitische uitvaartverzekering af te sluiten zodat je er zeker van bent dat de gehele uitvaart verloopt volgens de islamitische richtlijnen. Op die manier ben je verzekerd van een uitvaart die voldoet aan al jouw wensen en eisen en die door ervaren professionals in overleg met je nabestaanden wordt georganiseerd. 

Door jouw wensen en eisen van tevoren vast te leggen en daarmee op zoek te gaan naar de juiste uitvaartverzekering, ben je na het afsluiten verzekerd van een uitvaart die voldoet aan al jouw verwachtingen. Daarmee ontzorg je niet alleen je nabestaanden, maar ook jezelf.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button