Huis

Verhuizen; wat moet ik regelen?

De verhuizing komt er bijna aan! Super spannend natuurlijk, want het moet wel zo goed mogelijk gebeuren, zodat er geen schade aan meubels en andere persoonlijke eigendommen gaat komen. De verhuizing moet het liefst ook snel verlopen, zodat je in de avond in je nieuwe huis tot rust kan komen. Een verhuizing kan best wat stress opleveren wat niet heel fijn is. Het ergste zou zijn dat er flinke schade aan je meest mooie of duurste meubelstuk gaat komen. Dat zou wel een erge nachtmerrie zijn. Om schade te voorkomen aan belangrijke, dure en mooie persoonlijke eigendommen is het gebruik van de goede verhuismaterialen een must! Bij het inpakken moeten de juiste inpak materialen gebruikt worden en voor het verhuizen moeten de juiste hulpmiddelen worden gebruikt om zo de schade die kan komen op je eigendommen te voorkomen, zodat alles netjes en zonder zorgen vervoert kan worden naar je nieuwe thuis. Niet alleen tijdens het vervoeren of inpakken moet er voorzichtig en zorgvuldig met de spullen om gegaan worden, maar ook tijdens het uitpakken en neerzetten van de spullen in het nieuwe huis. Het zou zonde zijn wanneer je op het allerlaatste moment nog schade aan je meubels krijgt. Let dus altijd goed op wat je doet en denk na voordat je een actie onderneemt tijdens het verhuizen. 

Verpakkingsmateriaal voor het verhuizen 

Het verpakken van de spullen moet op de goede manier met de juiste inpakmaterialen. Wanneer je een zwaar, groot en duur product wilt gaan verpakken kan je dit doen met zacht materiaal zoals dekens er omheen wikkelen of foam. Dit zachte materiaal maakt geen beschadigingen en houdt andere scherpe en harde dingen op afstand. Als je spullen in verhuisdozen stopt denk er dan aan dat dit niet kan bewegen in de doos zelf, is de doos vol en kan er nog wat bewegen? Stop er dan wat piepschuim of ander materiaal bij om de bewegingsruimte op te vullen. 

Er zijn nog een aantal andere materialen die gebruikt kunnen worden hieronder zijn deze voor je op een rijtje gezet. 

  • Schuimfolie, krantenpapier en luchtkussentjes: om lege holtes op te vullen, zodat spullen niet kunnen bewegen.
  • Tape en touw: voor het dichtmaken van de dozen en het vastmaken van dekens
  • Etiketten: om notities op te schrijven en te plakken op de dozen

Hulp nodig bij het verhuizen?

Wanneer je hulp nodig hebt tijdens het verhuizen kan je een voordelig verhuisbedrijf inschakelen die jou graag wilt helpen met het inpakken, vervoeren en plaatsen van je persoonlijke eigendommen. Niet alleen een verhuisbedrijf kan je helpen met deze dingen, maar ook kan je familie en vrienden vragen om mee te helpen. Zo bespaar je tijd en kosten die je kwijt bent aan het verhuisbedrijf die je inhuurt. Je hoeft niet per se een bedrijf in te huren als je zelf alle middelen en mensen bij elkaar kan halen om de verhuizing goed en snel te kunnen laten verlopen. Verhuizen is altijd al een grote klus geweest dus plan hier genoeg tijd voor in. Een verhuizing kan de hele dag duren dus plan de dag van het verhuizen niks anders dan verhuizen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button