HuisOverig

Vijf redenen waarom het een goed idee is om iemand geurkaarsen cadeau te geven

Ofschoon je haast overal geurkaarsen kunt kopen, behoren ze niet tot een van de eerste geschenken waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een cadeau. Met deze blog hopen wij je te stimuleren dit wel vaker te doen. Lees dus gauw verder.

Wat is een geurkaars?

Eigenlijk geeft de naam reeds aan dat een geurkaars een kaars is waarvan een geur tot een van de grondstoffen behoort. Dit kunnen etherische of synthetisch geproduceerde geuroliën zijn. Ook komen er kleurstoffen aan te pas om de kaars er zo aantrekkelijk mogelijk te laten uitzien.

Voor de kaars zelf gebruikt men onder andere paraffine, soja wax of bijenwas. Zodra je de geurkaars aansteekt wordt de ruimte dus gevuld met de desbetreffende geur.

De volledigheid gebiedt ons om hier te vermelden dat bij het branden van geurkaarsen op basis van paraffine er kankerverwekkende stoffen vrijkomen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat pas na een jarenlange intensieve blootstelling aan de rook van deze kaarsen, dit nadelige gevolgen voor je gezondheid kan hebben. Voor de zekerheid kun je natuurlijk wel kiezen voor deze kaarsen vervaardigt van soja- of bijenwax. Vooral als je het als geschenk voor iemand met astma koopt.

Geef nu geurkaarsen cadeau

Nu je weet wat geurkaarsen zijn vertellen we je graag hieronder waarom het een perfect geschenk is voor iemand die je dierbaar is.

1. Je kunt kiezen uit een heleboel geuren

Heb je er nooit aan gedacht om een geurkaars als cadeau te geven omdat je het slechts in de geuren appel, dennen of citronella kent, dan heb ik goed nieuws voor je. Deze kaarsen zijn thans namelijk ook in de favoriete etherische geur van de ontvanger van je geschenk te koop. Hierdoor zal hij of zij beslist extra verrast zijn met je gift. Vooral als je het combineert met een van de By Maroo geschenkpakketten.

2. Geurkaarsen zorgen voor sfeer in het huis van de ontvanger

Geurkaarsen zijn echte sfeermakers. Ze warmen een koude avond op. Daarnaast doen zij in combinatie met de juiste muziek een warme zomerse dag extra zwoel aanvoelen. Dit kaarsen cadeau valt daarom zeker in de smaak bij je romantische vrienden.

3. Je kunt het als een symbolisch geschenk presenteren

Kaarsen verspreiden licht en warmte waardoor je ze goed als symbool kunt gebruiken. Vooral als je weet dat de ontvanger een zware periode achter de rug heeft of nog in eentje zit kan dit geschenk als een hoopgevend gebaar worden beschouwd. Door er nog een lief inspirerend berichtje bij te doen help je hem of haar door deze zware tijd heen. Daarnaast zijn ze ook ideaal om straks de kerstsfeer in huis te halen.

4. Geurkaarsen kun je goed met andere geschenken combineren

Je kunt je geurkaarsen ook kado doen in combinatie met wat anders. Wat dacht je van een luxe cadeau voor haar waarbij je er voor zorgt dat de kleuren van beide items goed bij elkaar passen? Indien je bekend bent met de lievelingsgeur van je moeder, vrouw, vriendin of collega kun je haar dus zowel de geurkaarsen als een verwen pakket in de desbetreffende geur, cadeau doen.

5. Geurkaarsen zijn geschikt voor aromatherapie

Geuren zijn van invloed op onze gemoedstoestand. Ze zijn in staat om herinneringen aan vroeger bij je op te roepen waardoor je blij of zelfs verdrietig kunt worden als je ze ruikt. Om deze reden zijn geurkaarsen ook toepasbaar in de aromatherapie. Je gaat daarvoor eerst hier na wat de invloed van een bepaalde geur op de mens is. Aan de hand van het effect dat je beoogt koop je dan de desbetreffende geurkaars koopt. Door deze vaak te branden merk je vanzelf de positieve werking bij jezelf op. Dit geldt natuurlijk ook voor het kaarsen geschenk voor iemand die je dierbaar is. Je weet op deze manier zeker dat je de ontvanger een ervaring geeft waaraan hij of zij wat heeft.

6. Geurkaarsen staan in haast elk interieur goed

Het leuke van een geurkaarsen geschenk is het feit dat je zowel een kaars, een enkele set of een drietal setjes bij elkaar kunt kopen. Hierdoor kan de ontvanger van je geschenk zelf bepalen welke plek hij of zij het in hun interieur toekent. Ofschoon de salon- en eettafel de meest gangbare plekken zijn om deze kaarsen neer te zetten, staan ze eigenlijk op elke plek goed waar ze geen brandgevaar opleveren. Vandaar dat ze ook als decoratief element op het nachtkastje in de slaapkamer kunnen worden geplaatst. Zoals je merkt zijn geurkaarsen best wel een perfect geschenk. Bestel de jouwe daarom nu om een bijzonder iemand in je leven blij te maken met dit lekker geurend product!

Gerelateerde artikelen

Back to top button