HuisOverig

Haal de kerst in huis!

Heb jij ook alweer zoveel zin in de feestdagen? Lekker knus op de bank met een beker warme chocolademelk tussen de kaarsjes terwijl het buiten zacht begint te sneeuwen. Een berg cadeautjes voor de kinderen onder de kersboom en natuurlijk een gezellig kerstdiner met familie en vrienden. Wij kijken er alweer enorm naar uit, begint het bij jou ook weer te kriebelen? Lees dan snel verder en ontdek vier simpele manieren om de kerst in huis te halen.

Adventskrans aan de deur

Wat is er nou leuker dan je bezoek verwelkomen met een prachtige adventskrans aan de deur? Je kunt een adventskrans kopen, maar je kunt de kerstkrans ook zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een krans van stro of riet, dennengroen, kerstdecoratie en materiaal om het aan de krans te bevestigen. Wikkel bundeltjes groen om de krans totdat deze volledig bedekt is. Vervolgens kun je de krans opvrolijken met mooie decoraties. Je maakt je adventskrans helemaal af door er ook ledverlichting in te hangen. Je hangt de adventskrans met behulp van een lint aan de deur.

Guirlandes voor nog meer sfeer

De kerstsfeer die dennentakken oproepen zijn nergens mee te vergelijken. Daarom vinden wij: hoe meer groen, des te meer kerst! Behalve kerstkransen, kan je ook kerstguirlandes kopen. Dit zijn slingers van dennengroen die je binnen of buiten de woning kunt hangen. Deze kerstslingers zijn extra leuk wanneer je ze decoreert met kerstverlichting, linten of kerstdecoratie. Er zijn eenvoudige guirlandes te koop, maar je kunt ook direct voor een rijk versierde kerstslinger kiezen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een mooi plekje te zoeken om de slinger op te hangen.

Aftellen met een adventskalender

Wil je precies weten hoe lang het nog duurt voordat het kerst is? Dan biedt de adventskalender uitkomst. Vroeger waren er alleen adventskalenders voor kinderen, je kon dan in de adventsperiode elke dag een chocolaatje uit de kalender halen. Tegenwoordig kun je ook als volwassene genieten van deze voorpret. Er zijn adventskalenders te koop met parfums, cosmetica, drankjes, thee en geurkaarsjes. Zo is er voor iedereen wel een passende adventskalender te vinden. Overigens is er ook voor volwassenen niets mis met een adventskalender vol chocolaatjes. Ook op dat gebied is er veel te kiezen.

Koop een unieke kerstboom

Het is pas echt kerst als er een kerstboom in huis staat. Kies je voor een kunstboom, dan kun je de kerst in huis halen wanneer jij dat wilt. Bovendien ziet de boom er altijd tiptop uit en heb je er na het optuigen geen omkijken meer naar. Wil je eens iets anders dan de standaardboom? Ga dan dit jaar eens voor een spiraalvormige of houten kerstboom. Dat zal zeker voor de nodige gespreksstof zorgen tijdens het kerstdiner.

Gerelateerde artikelen

Back to top button