Fashion

Waar koop je een voetbaltenue voor je kind?

Heeft je kind een voetbaltenue nodig, waar koop je dit dan? Verschillen de prijzen per aanbieder, of heeft het geen nut om naar aanbiedingen te zoeken?

Wat voor tenue zoek je?

Waar je een tenue koopt, hangt sterk af van wat voor soort je zoekt. Zit je kind op een voetbalclub, dan moet het over een tenue beschikken in de clubkleuren. Dit bestaat uit een shirt, broekje en de juiste sokken. Over het algemeen zal de club een samenwerking zijn aangegaan met een lokale sportwinkel waar de tenues ruim op voorraad zijn.

In sommige gevallen wordt binnen een team afgesproken om de shirts te bedrukken, bijvoorbeeld met de naam en/of het rugnummer van de speler. Informeer even of dat in het team van je kind het geval is. En vraag ook even na of er voor het team van je kind wellicht een sponsor is die de wedstrijdkleding verzorgt, in dat geval hoef je het vaak zelf niet aan te schaffen. Dat kan je weer mooi wat kosten schelen!

Over het algemeen zijn dit soort clubtenues goed betaalbaar. Meestal wordt er gekozen voor betaalbare merken die gespecialiseerd zijn in dit soort kleding voor clubs, zodat je een compleet tenue voor hooguit een paar tientjes in huis hebt.

Ben je juist op zoek naar kleding van bekende voetbalclubs, dan kan de prijs een stuk hoger liggen. Maar ook hier geldt gelukkig dat er met wat zoeken en op het juiste moment kopen veel geld te besparen valt.

Welke club zoek je?

De prijs van een tenue kan erg afhangen van de club die je kind in gedachten had, al ben je zelfs bij de goedkopere clubs al snel 50 euro of meer kwijt. Er zijn clubs die ervoor hebben gekozen hun clubkleding alleen zelf te verkopen, en dit niet of nauwelijks bij andere fysieke winkels of online shops te doen. Vaak ben je in deze gevallen het duurst uit: je hebt tenslotte weinig keuze qua aanbieder.

Veel clubs echter, houden er wel verschillende verkooppunten op na. En dat betekent dat je kan gaan zoeken naar de beste aanbieding. Een Real Madrid tenue bijvoorbeeld kan aardig in prijs verschillen per winkel. Het moment van kopen is daarbij ook van belang: er wordt ieder seizoen een nieuw tenue gepresenteerd.

Op het moment van introductie betaal je voor dit setje de hoogste prijs, terwijl de kleding van het jaar ervoor dan juist het meest betaalbaar is. Aangezien de verschillen tussen de tenues vaak minimaal zijn, kan het lonen om voor een ‘oude’ versie te kiezen, en zo al snel een paar tientjes te besparen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button