Health

Wat vergoedt mijn zorgverzekering?

Een zorgverzekering, in Nederland ben je verplicht deze te hebben. In Nederland heb je ook de mogelijkheid om tussen verschillende polissen te kiezen. Als je in Nederland woon moet je minimaal een basisverzekering hebben. Je kunt er ook voor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen, maar wat krijg je eigenlijk allemaal vergoedt?

Restitutiepolis 

Als je kiest voor een restitutiepolis heb je een vrije zorgkeuze. Je kunt zo bij elke zorgaanbieder naar binnen stappen zonder dat je daar meer voor hoeft te betalen. Als je een basisverzekering hebt houd je natuurlijk wel je eigen risico. Mocht je een restitutiepolis hebben met een aanvullende verzekering dan is het handig om eerst even te kijken wel aanbieders een contract hebben met je zorgverzekeraar. Als dit niet het geval is wordt niet het hele bedrag vergoedt.

Combinatiepolis 

Een combinatiepolis heeft veel weg van een restitutiepolis, want je kunt ook hierbij kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat. Er is alleen een uitzondering op het gebied van klinieken. Je moet van tevoren informeren welke klinieken zijn aangesloten voordat je je ergens laat behandelen. De kosten worden 100% vergoed als je naar zorgaanbieders gaan waarmee een contract is afgesloten. 

Naturapolis 

Bij een naturapolis heb je te maar met enkele zorgaanbieders te maken. Het is belangrijk om te kijken wat voor contracten er zijn afgesloten tussen de verzekeraar en zorgaanbieders. Als er geen contract is afgesloten moet je vaak 20% van de gemaakte kosten betalen.

Wat is de beste verzekering?

We hebben het nu over de verschillende polissen gehad, maar wat is nou de beste zorgverzekering?  Dit hangt af van je eigen gezondheid. Heb je bijna nooit wat? Je kunt dan het beste voor een basisverzekering kiezen. Deze verzekering dekt alle kosten voor de gebruikelijke dingen. Verwacht je dit jaar veel kosten te maken? Dan is een aanvullende verzekering iets voor jou. Een aanvullende tandarts verzekering is voor iedereen aan te raden.

Tot slot

Een zorgverzekering kiezen kan soms nog best lastig zijn. Als je wil weten waar je het minst betaald of welke pakketten uitgebreid zijn kun je kijken op https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/. Hier kun je alle verzekeraars met elkaar vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button