Trends

Waarom een persoonlijke lening afsluiten?

Het afsluiten van een lening kan veel redenen hebben. Het kan zijn dat je een huis gaat kopen. In dit geval sluit je een hypotheek af. Ook kan het zijn dat je een grote uitgave wilt doen waar je op het moment niet genoeg geld voor hebt. Als je bijvoorbeeld een nieuwe baan krijgt waar je een auto voor nodig hebt, kan het wenselijk zijn om een auto te kopen. In dit geval kun je een persoonlijke lening afsluiten. Hiermee krijg je een geldbedrag vrij waarmee je de auto kunt kopen. Vervolgens los je de lening af terwijl je geld verdient met je baan.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een vorm van geld lenen. Je ontvangt bij een persoonlijke lening het geldbedrag in een keer. Hiermee kun je vervolgens grote uitgaven dekken. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een auto. Over het geleende bedrag betaal je rente. Deze rente wordt veelal maandelijks gevraagd en komt bovenop de aflossing die je doet. Als je de hele lening afgelost hebt, stopt ook de rente. In de meeste gevallen wordt er een bepaalde periode gesteld hoe lang de lening duurt. 

De voordelen van een persoonlijke lening

Het nemen van een persoonlijke lening is een consumptieve lening. Dit wil zeggen dat je de lening afsluit om iets te kopen met het geld. Dit kan bijvoorbeeld een auto zijn die je nodig hebt voor je werk, maar het kan ook zijn dat je keukenapparatuur gaat kopen. Een groot voordeel van een persoonlijke lening is dat het geldbedrag direct vrijkomt. Je krijgt het geld direct na het afsluiten van de lening. Vervolgens kun je met dit geld aan de slag. Je gebruikt het direct voor de verbouwing en je gaat erop. De lening kun je vervolgens per maand aflossen en de rente betalen. Hierdoor hoef je dus niet zelf ineens veel geld uit te geven, maar verspreid je dit over een langere periode. Een ander voordeel van de persoonlijke lening is dat de kosten van de lening direct duidelijk zijn. Je komt dus niet voor verrassingen te staan!

Het verschil tussen een lening en krediet

Een persoonlijke lening is een echte lening, maar je kunt ook kiezen voor een krediet. Een krediet werkt iets anders dan een persoonlijke lening. Een krediet is hetzelfde als rood staan. Je krijgt niet het geld direct op je rekening gestort, maar het is mogelijk om meer geld uit te geven dan je op de bank hebt staan. Een krediet kan handig zijn als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt. Voor een verbouwing kan dit bijvoorbeeld een goede uitkomst bieden. Op deze manier hoef je niet al het geld te gebruiken dat je als krediet kunt hebben. Daarnaast kun je dit ook makkelijk en snel aflossen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button