Huis

Waarom kiezen voor een waterbed?

Slapen op water – klinkt dat niet heerlijk ontspannend? Het is gewoon mogelijk met een waterbed! Waterbedden worden tegenwoordig overschaduwd door de populariteit van boxspring bedden. Dat is erg zonde, aangezien waterbedden nog steeds veel voordelen hebben. In het onderstaande artikel lees je een aantal redenen om toch voor een waterbed te kiezen. 

Optimaal comfort voor een goede nachtrust

Het comfort van een waterbed is niet te vergelijken met een normaal bed en een simpel matras. Je moet het eigenlijk eens proberen (bijvoorbeeld in een showroom) om het zelf te ervaren. Het watermatras neemt moeiteloos de vorm van jouw lichaam aan, zodat je in iedere slaaphouding kunt genieten van optimaal comfort. Dit draagt bij aan een goede nachtrust.

Verkrijgbaar in verschillende stabilisaties

Misschien denk je bij een waterbed aan klotsend water dat alle kanten op beweegt. Als dat zo is, mag je dit beeld snel uit je hoofd zetten. Tegenwoordig zijn waterbedden verkrijgbaar in verschillende stabilisaties, wat zorgt voor minder tot helemaal geen klotsend water. Hoe hoger de stabilisatiegraad, hoe sneller het water stil ligt en hoe beter de ondersteuning.

Aan te passen op jouw lichaam

Door de uitgebreide keuze uit verschillende stabilisaties, kun je het waterbed helemaal aanpassen naar jouw lichaam en wensen. Wil je de beste ondersteuning? Dan kies je voor een watermatras dat extra zwaar gestabiliseerd is, zo’n 120%. Wil je juist het gevoel van ‘slapen op water’ benadrukken? Dan kun je beter een watermatras kopen met een stabilisatiegraad van 80% of minder. In de meeste gevallen is een gemiddelde stabilisatie van 100% een goede keuze.

Warm in de winter, koel in de zomer

Waterbedden hebben een veilig ingebouwd verwarmingselement die je zelf kunt bedienen. In de winter kun je de watertemperatuur aangenaam warm instellen en in de zomer juist wat koeler. Je geniet dus altijd van de ideale temperatuur!

Verkrijgbaar als duo systeem 

Wanneer je een tweepersoons waterbed koopt, kun je kiezen voor een mono systeem of een duo systeem. Een mono systeem heeft één groot watermatras en een duo systeem bestaat uit twee losse watermatrassen. Het grote voordeel van zo’n duo systeem is dat je zowel de temperatuur als de stabilisatie los van elkaar naar wens kunt aanpassen.

Erg hygiënisch bed

Een waterbed is een fijne aankoop voor mensen met huisstofmijtallergie. Er kan namelijk geen stof, zweet of vuil in het matras trekken. Het bed is hierdoor erg hygiënisch. Maak voor optimale ventilatie en comfort gebruik van een tijk. Dit is een beschermende hoes voor om het watermatras. Laat de tijk iedere dag luchten en was het regelmatig.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button