Huis

Zo kies je de juiste Rigid Click PVC vloer

Steeds meer mensen stappen over naar een PVC vloer. Deze vloeren kunnen namelijk meerdere uitstralingen geven aan de ruimte waarin de vloer gelegd is. Het is belangrijk dat je dan wel naar de juiste varianten en kleuren gaat kijken. Een goede Rigid Click PVC vloer kopen, brengt daarom wel een aantal keuzemogelijkheden met zich mee. Maar waar moet je dan allemaal aan gaan denken? Onderstaande informatie kan jou helpen om ook het beste uit jouw vloer te gaan halen en de goede keuze te kunnen maken.

Kiezen voor een waterdichte vloer

Een Rigid Click PVC geeft altijd een natuurlijke uitstraling aan de ruimte waarin deze gelegd is. Hierdoor zal het niet van een echte betonvloer of houtvloer te onderscheiden zijn. Tegelijkertijd heb je wel een eenvoudiger te onderhouden vloer in handen. De vloeren zijn namelijk ook waterdicht, waardoor je de vloer beter kunt gaan dweilen en er niet direct rekening mee hoeft te houden dat er te veel water op gaat komen. Dit maakt de vloer ook geschikt voor ruimtes met een hogere luchtvochtigheid, zoals bijvoorbeeld de badkamer.

De goede dikte gaan vinden

Een PVC vloer kan ook altijd in combinatie met vloerverwarming gelegd worden. Hiervoor ga je kijken naar wat de vereisten zijn voor de vloer en ondervloer. Zo kun je bijvoorbeeld naar de dikte van de vloer gaan kijken. Een Rigid Click PVC vloer is tussen de 5.5mm en 8.5mm (met aangehechte ondervloer er aan vast).
Door de geringere dikte en materiaal is de warmte overdracht van een Rigid Click PVC vloer beter dan een laminaatvloer en stiller. Zorg er daarom altijd voor dat je de beste dikte in handen gaat krijgen, zodat je hiervan kunt gaan profiteren.

De juiste kleur voor jouw huis

Daarbij is het belangrijk dat je een goede kleur gaat kiezen voor jouw nieuwe Rigid Click PVC. Hiervoor ga je voornamelijk kijken naar de uitstraling die je aan een ruimte wilt geven. Donkere kleuren maken de ruimte vaak kleiner. In de kleinere ruimtes in de woning kan daarom een lichtere vloer beter tot zijn recht komen. Je kunt ook nog naar de stijl kijken. Zo kies je bijvoorbeeld voor houtlook of betonlook, waardoor je het helemaal naar wens gaat krijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarna kun je de vloer op een goede manier gaan onderhouden en er alles uithalen wat erin zit.

Gerelateerde artikelen

Back to top button