Health

Waarom naar een diëtiste? 3 redenen

Wil jij graag een paar kilo kwijt of ben je op zoek naar voedingstips waardoor jij weer beter in je vel komt te zitten? Dan is het altijd goed om de hulp van een diëtiste in te schakelen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, helpt een diëtiste je namelijk niet alleen om gewicht te verliezen. Een diëtiste doet veel meer dan dat. Bovendien wordt een diëtist vergoed door de zorgverzekeraar. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Samen sta je sterker

Je voedingspatroon veranderen en gewicht verliezen is niet iets wat je van de ene op de andere dag doet. Vaak vraagt afvallen om een lange adem, zeker wanneer je veel kilo’s kwijt wilt. Bovendien gaat ook afvallen met vallen en opstaan. Soms gaat het zonder moeite, maar vaker vraagt het veel doorzettingsvermogen om vol te houden en verleidingen te weerstaan. Een diëtiste kan dan een goede stok achter de deur zijn om jouw nieuwe gewoontes toch vol te houden. De diëtisten van Samen Sterk zien dit bijvoorbeeld echt als een traject dat je samen doorloopt.

Diëtiste doet meer dan je denkt

Een diëtiste is er niet alleen voor wie overgewicht heeft. Een slecht voedingspatroon kan er ook voor zorgen dat jij je niet fit voelt, zonder dat dit zich uit in een te hoog lichaamsgewicht. De diëtiste kan samen met jou kijken of jouw eetpatroon je lichaam wel van alle essentiële voedingsstoffen voorziet. Vervolgens kun je samen een plan opstellen. Het zal je verbazen hoeveel invloed eten en drinken op je lichaam heeft. Het goede nieuws is dat jij dat volledig in de hand hebt. De diëtiste hoeft je alleen maar de juiste weg te wijzen.

De diëtiste wordt vergoed

Ook aan de diensten van een diëtiste zijn kosten verbonden. De eerste drie behandeluren per kalenderjaar worden echter vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Is er sprake van ketenzorg? Dan betaal je ook geen eigen risico. Voor veel mensen zijn drie behandeluren voldoende om een goed plan samen te stellen waarmee ze later zelfstandig verder kunnen. Verwacht je meer behandeluren nodig te hebben? Dan is het handig om nu alvast op zoek te gaan naar een aanvullende verzekering die volgend jaar meer behandeluren vergoedt dan het basispakket.

Gerelateerde artikelen

Back to top button