Tuin

Tuininspiratie voor een altijd groen gazon!

Ook bij de ontwikkeling van kunstgras heeft de techniek niet stilgestaan. Had kunstgras vroeger een goedkoop karakter en plastic uiterlijk, kunstgras van nu is niet meer van echt gras te onderscheiden. Een altijd groen gazon zonder van die lelijke kale of door de zon verkleurde plekken is slechts één van de voordelen van kunstgras. Met kunstgras profiteer je van nog veel meer voordelen ten opzichte van echt gras. Als je eenmaal kunstgras hebt, wil je nooit meer anders!

Kunstgras is beter voor het milieu

Het klinkt misschien een beetje gek, maar door voor kunstgras te kiezen maak je ook een betere keuze voor het milieu. Het kost namelijk nogal wat moeite om echt gras in goede conditie te houden. Vaak zijn er bestrijdingsmiddelen nodig om de grasmat echt groen en vrij van onkruid en mos te houden. Met kunstgras is het groen houden van je gazon een fluitje van een cent, daar heb je geen chemische middelen en kunstmest meer voor nodig.

Makkelijk in onderhoud

Een gazon van kunstgras vraagt ook veel minder onderhoud dan echt gras. Je hoeft er geen energie in te steken om een mooie grasmat te creëren. Je hoeft geen onkruid te verwijderen en ook het wekelijkse maaien behoort tot het verleden. Denk je bovendien eens in hoeveel water je bespaart als je tijdens de warme zomermaanden je gazon niet meer één tot twee keer per dag water geeft om deze in topconditie te houden. Met kunstgras kun je altijd genieten van een groen gazon, terwijl je er helemaal geen tijd en energie meer in hoeft te steken.

Kunstgras is comfortabel voor mens en dier

Kunstgras is zacht waardoor kinderen en dieren er graag op spelen, zonder dat je bang moet zijn dat het gazon beschadigt. Kunstgras ook zacht om op te vallen, waardoor het vaak gekozen wordt door ouders. Heb je last van hooikoorts? Dan is kunstgras altijd comfortabeler dan een echte grasmat die pollen verspreid. Bovendien past een groene grasmat binnen iedere tuintrend, dus je kunt er jarenlang van genieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button