Auto

5 tips voor als je gezakt bent voor je rijbewijs

Het behalen van je rijbewijs is niet gemakkelijk, dus je bent zeker niet de enige die niet van de eerste keer slaagt. Stress en zenuwen zijn een belangrijke factor bij het al dan niet behalen van je rijbewijs. Deze tips kunnen je helpen om je tweede rijexamen met glans te doorstaan! 

Oefening baart kunst

Indien je zakt voor je rijbewijs kan je best meteen een nieuwe afspraak maken bij je rijschool voor extra lessen. Plan bij je volgende rijexamen ook een rijles in vlak voor je examen. Zo heb je moeilijke zaken nog kunnen oefenen en ben je de wagen terug gewoon tegen dat je rijexamen begint.

Laat je instructeur meerijden 

Een tweede tip kan zijn om aan je instructeur van de rijschool te vragen om bij je rijexamen mee in de auto te zitten. Zo weet hij of zij wat nog beter kan en kunnen ze er extra aandacht aan besteden bij de volgende rijles.

Toon zelfvertrouwen

Als je voor de eerste keer je rijexamen doet, is alles nieuw. Je weet niet wat je moet verwachten en waar de examinator op zal letten. Belangrijk is om altijd zelfverzekerd achter het stuur te kruipen. Laat eventuele twijfel in bepaalde situaties niet merken en sta achter de beslissingen die je neemt tijdens het rijden.

Maak je niet druk over elk foutje

Niemand rijdt perfect. Probeer je daarom niet druk te maken over elk klein foutje dat je maakt. Zelfs bij een bestuurder die al twintig jaar rijdt, kan het nog voorkomen dat de motor stilvalt wanneer hij wil vertrekken. Dergelijke foutjes zullen er niet toe leiden dat je zakt voor je rijexamen.

Wees uitgerust

Het klinkt misschien niet eenvoudig, maar het is heel belangrijk. Probeer zo uitgerust mogelijk te zijn bij de start van je rijexamen. Indien je goed bent uitgerust, is ook je reactievermogen veel beter en kan je dus in bepaalde situaties sneller reageren. Ga dus zeker op tijd slapen de dag voor je examen.

Wanneer je uiteindelijk je rijbewijs haalt, is het tijd voor een eigen wagen. Dat heb je wel verdiend! Hou er wel rekening mee dat een auto geld kost. Zo moet je verzekeringen, taksen en benzine betalen. Daarnaast kan het interessant zijn om te informeren of pechhulp handig zou kunnen zijn. Zo word je altijd geholpen wanneer je in panne staat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button