Travel

Wandelsokken dragen voor een stevige wandeling

Ben jij van plan om een lange route te gaan wandelen? Dan is het erg belangrijk dat je uitgerust bent met de juiste materialen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om stevige wandelschoenen aan te hebben, maar het is net zo belangrijk om goede wandelsokken aan te doen. In dit blog bericht geven we je meer informatie over het nut van wandelsokken voor een lange wandeling.

Wat zijn de functies van wandelsokken?

Een van de meest belangrijke functie van een wandelsok, is het drooghouden van de voet. Wanneer je voet nat wordt, kan hij in de schoen gaan schuiven. Hierdoor kunnen er blaren ontstaan aan de voet. Dit wil je natuurlijk voor een lange wandeling koste wat het kost voorkomen. Daarnaast zorgen wandelsokken voor een extra schokdemping. Dit zorgt er direct ook voor dat je minder last krijgt van blaren. Daarnaast worden je voeten ook minder snel vermoeid en ga je minder snel zere voeten krijgen. Het is dus belangrijk om wandelsokken te dragen als je een lange wandeling gaat maken.

Het nut van speciale wandelsokken

Als je voor een lange wandeling gaat, heb je goede sokken nodig. De normale sokken van tegenwoordig zijn er niet voor gemaakt om lange wandelingen mee te lopen. Vergeleken met normale sokken zijn wandelsokken anatomisch gevormd. Dit zorgt ervoor dat de sokken beter om de voet zitten en er minder loze ruimtes ontstaan. Hierdoor hebben wandelsokken over het algemeen ook een linker en rechter voet. Bij sportsokken is het vaak zo dat ze van synthetisch materiaal gemaakt zijn. Hierdoor gaan ze sneller plakken en kunnen je voeten gaan zweten. Wandelsokken daarentegen worden gemaakt van meer duurzame materialen, zoals bijvoorbeeld wol. Dit zorgt ervoor dat het vocht van de voet gemakkelijker naar buiten geleid kan worden, zodat je niet in je sok gaat schuiven. 

Materialen van de wandelsok

Sokken komen voor in allerlei verschillende soorten en maten. Een wandelsok kan gemaakt worden van katoen en van wol. Welke het beste is wordt vaak over gediscussieerd, maar wij neigen toch al snel naar wollen sokken. Deze kunnen namelijk de temperatuur in de schoen makkelijker controleren en dit zorgt ervoor dat je minder snel gaat schuiven. Het nadeel van een wollen sok is dat het bij sommige mensen tot irritatie aan de voet kan leiden. Daarvoor is katoen een goede vervanger

Hoe dit moet de sok zijn?

De dikte van de wandelsok kan een rol spelen in de wandeling. Afhankelijk van de schoen die je aan hebt, kies je voor een dikte van de sok. Dunnere sokken worden vaak gedragen in categorie A schoenen. De sokken zijn lager en zitten strakker om de voet heen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button