Travel

Wandelvakantie voor jongeren

Wanneer wandelen is wat jij leuk vindt is het misschien wel een heel leuk idee om een jongeren wandelvakantie te doen. Dit kan je dan ook gewoon in Nederland doen maar ook ergens in het buitenland. En dit alles doe je dan met een aantal jongeren. Hierbij leer je nieuwe mensen kennen en je ziet ook nog eens meer van de omgeving waar je aan de wandel bent. 

Hoe populair zijn de wandelvakanties voor jongeren

Het wandelen, wordt alleen maar populairder. En niet alleen bij de oudere mensen maar ook bij de jongeren. Het is natuurlijk wel een hele mooie manier van ontspannen. Daarbij ontsnap je ook nog eens aan de dagelijkse drukte waar de jongere op dat moment in zit. Tijdens die wandelvakanties heb je geen zorgen, werk en verplichtingen. Wanneer je kiest voor een wandelvakantie heb je de keuze uit veel soorten en maten. Je kunt voor een rustige wandelvakantie gaan en genieten van de omgeving maar je kan ook een wandelvakantie kiezen waarbij je langs fjorden wandelt bijvoorbeeld. 

Voorbereidingen op wandelvakantie voor jongeren

Wanneer je echt wilt gaan genieten van een wandelvakantie is voorbereiding toch wel heel erg belangrijk. Het is niet zo dat je heel erg veel moet training als je op een wandelvakantie wilt gaan. Maar wanneer je bepaalde wandelvakanties gaat nemen is het soms wel handig om een beetje te trainen. Het allerbelangrijkste wat als voorbereiding kan doen, is goede wandel/bergschoenen hebben. En die wandel/bergschoenen moeten ook nog wel aan een aantal dingen voldoen:

  • De enkel moet bedekt zijn
  • Het moet voldoende profiel bieden
  • Ze moeten waterafstotend of waterdicht zijn
  • Zorg dat ze altijd ingelopen zijn omdat je anders blaren krijgt. 

Wanneer je normaal niet bepaald een wandelaar bent en na de vakantie niet snel weer gaat wandelen, kan je natuurlijk je wandelschoenen in de uitverkoop kopen. Het is dus altijd belangrijk dat je de schoenen uitloopt. Ook wanneer je wandel/bergschoenen leent. Juist doordat je ze inloopt maakt dat een groot verschil. 

Buiten de wandel/bergschoenen zijn de sokken ook erg belangrijk als voorbereiding. Wandelsokken zijn daar juist goed voor omdat deze ook over het algemeen stevig zijn. Zorg er dan voor dat ze zonder naad zijn en sneldrogend. Op je wandelvakantie is het wel verstandig om voldoende sokken mee te nemen, je kunt ze dan wisselen wanneer dit nodig is. Nu zijn wandelsokken niet heel erg goedkoop maar je weet in elk geval wel dat ze heel erg lang mee kunnen. 

Wat voor wandelvakanties zijn er

Wandelvakanties kan je vinden in allerlei soorten en maten. Zo kan je een korte of lange vakantie kiezen, je kunt voor een ontspannen vakantie gaan maar ook eentje waarbij je het zwaar krijgt. Het is ook mogelijk voor een simpele of luxe vakantie gaan. En er zijn nog wel veel meer andere vakanties zoals groepsvakanties. Je kunt dan met een reisgezelschap op vakantie gaan. Daardoor leer je natuurlijk ook andere mensen kennen. Het is ook zelfs mogelijk om een culinaire, culturele of natuurvakantie te doen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button