Health

Wat doet een acupuncturist?

Story Highlights
  • Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze
  • Biedt verlichting bij tal van aandoeningen
  • Angst voor naalden is ongegrond

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode volgens de traditionele Chinese geneeskunde en is vooral bekend geworden vanwege het gebruik van naalden die in het lichaam gestoken worden. De behandelmethode bestaat volgens de overlevering al meer dan 2500 jaar en is nauw verbonden aan de Chinese filosofie. Acupunctuur kan helpen bij tal van verschillende klachten.

Alternatieve geneeswijze met prima resultaten

Over acupunctuur kun je heel erg veel zeggen. Zo is het een alternatieve geneeswijze, iets dat consequenties heeft voor de zorgverzekering. Acupunctuur is niet opgenomen in het basispakket en dus zul jij je aanvullend moeten verzekeren. Dat neemt niet weg dat het zeer de moeite waard kan zijn een afspraak te maken met Acupunctuur Zutphen. Daar worden de symptomen van je klachten bestreden en tegelijk ook de oorzaak aangepakt. En dat op de meest effectieve wijze. Ideaal is een behandeling van de acupuncturist in combinatie met een voedingsadvies.

Het intakegesprek en het ‘uitlezen’ van de tong

Een behandeling van de acupuncturist start met ene intakegesprek en een algemene gezondheidscheck. De tong speelt daarbij een belangrijke rol. De specialist kan veel informatie halen uit de conditie van de tong. Verder wordt de pols gemeten en volgt een diagnose volgens de Chinese geneeskunde. Daarna wordt een behandelplan gemaakt. Vaak ga je een traject van tussen de zes en de tien behandelingen in.

Dunne en steriele naalden

Het werk van de specialist is onder meer het plaatsen van dunne, steriele naalden op specifieke punten in het lichaam. Deze handelswijze doet heel veel mensen heel erg goed. De naalden? Die verneem je, zo zeggen mensen die het kunnen weten en al eens een behandeling, ondergingen. Veel mensen zien vooral tegen de naalden op, achteraf moeten ze toegeven dat dit reuze meeviel. In bepaalde gevallen vernemen ze de naaldjes amper. Laat je dus niet afschrikken, maar ervaar zelf dat je de prikjes prima aankunt.

Zelf herstellend vermogen van het lichaam

Je kunt terecht in Zutphen voor de behandeling van de prikkelbare darm stoornis, buikpijn, misselijkheid, spijsverteringsklachten, obstipatie, diarree, vermoeidheid, depressieve gevoelens, stress en misselijkheid gedurende de zwangerschap. Voordeel van acupunctuur is de effectiviteit en het feit dat je niet met bijwerkingen te maken krijgt. Bovendien werkt een behandeling vaak ontspannend. Acupunctuur optimaliseert je immuunsysteem en kan ook een preventieve werking hebben. Het is eveneens goed voor het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button