Huis

Zelf je huis verkopen met een internetmakelaar: Hoe werkt dat?

Story Highlights
  • Kies voor ondersteuning van de makelaar
  • Neem zelf een deel van de verkoop van je huis voor je rekening
  • Zo komt je huis alsnog op Funda.nl

Zelf huis verkopen? Dat is een mogelijkheid en op die manier bespaar je zeker op de makelaarskosten. Toch verkoop jij je huis alleen voor de beste prijs als je terug kunt vallen op een professional aan je zijde. Soms loop je namelijk vast en kom je eigenlijk alleen verder als je professioneel en praktisch advies krijgt. Gelukkig kun je én je huis voor een deel zelf verkopen en kiezen voor de ondersteuning van een specialist.

Normaliter laat jij je compleet ontzorgen door de makelaar

Je hebt tegenwoordig keuzevrijheid als jij je huis wilt verkopen. Je kunt prima aangeven welke onderdelen van het verkoopproces je voor rekening wilt nemen en voor welke aspecten je een beroep doet op een professional in de vorm van bijvoorbeeld Makelaar Eindhoven. Traditioneel schakel je een makelaar in die vervolgens alle werkzaamheden voor rekening neemt. Dus van het produceren van de tekst voor de advertentie tot aan de onderhandelingen over de prijs. Het bied je gemak, maar kost je ook veel geld.

Belangrijk dat je huis wel op Funda.nl komt

Mocht je genoeg tijd hebben en ook juridisch onderlegd zijn, dan kun je – als je ook met het mes op tafel kunt onderhandelen- prima de gehele verkoop voor eigen rekening nemen. Toch zul je merken dat je soms tegen problemen oploopt. Zo krijg jij je woning niet zonder ondersteuning van  een NVM-makelaar bijvoorbeeld op Funda. En dat is zonde, want juist via Funda worden veel huizen verkocht.

Schakel de internetmakelaar in

Je kunt prima een beroep doen op een internetmakelaar. Behalve specifieke kennis van de lokale markt, kan er zo wél een advertentie geplaatst wordt op Funda. Ook kan de juridische afwikkeling na de verkoop verzorgd worden door een internetmakelaar. Zo krijg je precies de service die je op dat moment nodig hebt en voor alleen die ondersteuning betaal je een marktconforme prijs. Met ondersteuning slaag je er bovendien vaak wel in om je huis voor de beste prijs te verkopen.

Zo bespaar je op de kosten

Je kunt dus prima zelf je huis verkopen en daarbij aangeven op welke vlakken je wel graag ondersteuning wenst.  Op die manier heb je verschillende voordelen. Je neemt zelf dat deel in handen wat je beheerst en wordt daarbij ondersteund en bijgestaan door een professional. Dat bespaart je in elk geval behoorlijk wat geld, omdat je nu dus niet voor de volledige ondersteuning van een makelaar hoeft te betalen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button