Huis

Wat is een cinewall en waarom heeft jouw interieur er een nodig?

De woontrends van het interieur van uw woonkamer verandert vaak. Zo zullen professionele interieurontwerpers nu vaak kiezen voor een cinewall voor een modernere inrichting die toch voor veel sfeer zorgt. Maar wat is het precies?

Wat is een cinewall?

Een cinewall is een uitbouw aan de muur waar je televisietoestel wordt gehangen. Deze uitbouw zorgt ervoor dat je een bioscoopervaring krijgt in je eigen woonkamer. Veel mensen kiezen ervoor om de cinewall te combineren met een elektrische sfeerhaard. Het grote voordeel van een cinewall is dat je televisietoestel en de bijhorende kabels helemaal zijn weggewerkt en het dus niet slordig overkomt.

Cinewalls  begonnen eind jaren 2010 voor het eerst populair te worden toen grote flatscreen televisies algemeen betaalbaar en beschikbaar werden. In plaats van een opzichtige en omvangrijke tv-standaard te gebruiken, kozen veel huiseigenaren ervoor om hun flatscreen-tv aan de muur boven een reeds bestaande open haard te monteren.

Deze trend ontwikkelde zich snel, waarbij huiseigenaren besloten een speciale muur te bouwen om hun televisie en open haard te hosten. Deze trend werd versneld door het feit dat veel nieuwbouwwoningen niet worden gebouwd met traditionele open haarden en schoorstenen.

Welke voordelen heeft een cinewall?

Een cinewall geeft een moderne uitstraling aan je interieur. Zeker in combinatie met een elektrische haard. Een elektrische haard is echter wel de enige optie, gezien de keuze voor een traditionele haard niet zo goed zijn voor je televisietoestel dat er boven hangt. Een elektrische haard geeft warmte af, maar doet dit voornamelijk via een uitblaasmechanisme waardoor het geen schade doet aan je televisietoestel. 

Een cinewall is vooral op esthetisch vlak voordelig. Het zorgt voor een bioscoopgevoel in je woonkamer. Zo wordt kijken naar je favoriete series en films nog leuker! Het is dus een eyecatcher en alle kabels van je televisie en bijhorende accessoires zoals een subwoofer kunnen zorgvuldig worden weggewerkt. 

Hoe een cinewall plaatsen

Je kan kiezen voor een kant-en-klare cinewall of er eentje op maat laten maken. Dit heeft uiteraard een grote invloed op de kost van het plaatsen van een cinewall. Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen op de markt waardoor je keuze hebt uit veel afmetingen. Een cinewall op maat laten maken heeft dan weer als voordeel dat alles is afgestemd op jouw toestel en interieur. Over het algemeen mag je er van uitgaan dat een cinewall laten plaatsen je tussen de 3000 en 10000 euro zal kosten, afhankelijk van je voorkeuren. Om een exacte berekening te krijgen van de kosten, schakel je het beste een specialist in. De exacte prijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren waaronder de grootte, de afwerking, het al dan niet kiezen voor een inbouwhaard en extra opties zoals opbergmogelijkheden. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button