Huis

Wat is een goede beveiligingscamera?

Story Highlights
  • Beveiliging wordt steeds belangrijker
  • Analoge camera lijkt te verdwijnen
  • IP camera heeft het heden en de toekomst

De beveiligingscamera wordt al lang niet meer alleen door bedrijven gebruikt om eigendommen te beveiligen. Steeds meer particulieren schaffen een beveiligingscamera aan. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de camera’s steeds gemakkelijker te gebruiken zijn. Bovendien zijn de beveiligingscamera’s prima betaalbaar. Omdat er ontzettend veel keuze is, valt het nog bepaald niet mee om altijd de juiste camera te vinden.

De IP camera is de camera van de toekomst

Zeker is dat het tijdperk van de camera met een analoog signaal voorbij is. Deze camera’s zullen dan ook gaan verdwijnen. Wat dat betreft heeft de IP camera echt de toekomst. Deze camera’s zijn erg gemakkelijk te installeren en ze werken op een IP signaal. Dat betekent dat je de beelden ook gemakkelijk kunt verzenden en bekijken. Je kunt de camera aansluiten op een netwerk video recorder of een NVR recorder. Neem je een NVR recorder met PoE poorten, dan kun je de IP camera direct verbinden met utp/cat5e kabel. De beeldenstroom is dan te verzenden via een en dezelfde kabel.

Zo wordt het eenvoudiger opnemen binnen een netwerk

Met een IP camera is het eenvoudiger opnemen in een netwerk. Dat maakt dat je geen kabels door heel het huis hoeft te trekken. Hoewel de voordelen van IP-camera’s duidelijk zijn, kan het voor de leek nog best lastig zijn om de camera te installeren. Ben jij een digibeet, roep dan de hulp van een specialist in. Je hebt ook nog de keuze tussen draadloos en bedraad. Met kabels is het signaal vaak wat beter. Daardoor kunnen de camera’s ook wat verder van elkaar of de recorder gepositioneerd worden.

De sterk verbeterde camera’s zijn tegenwoordig prima te betalen

Als een bekabelde versie niet mogelijk is, dan kun je ook kiezen voor een draadloze wifi camera. Deze camera is wel gemakkelijk te installeren. Met de juiste instellingen en configuratie hoeft een dergelijke camera niets aan kwaliteit onder te doen ten opzichte van de andere camera’s. De bedrade variant kun je overigens ook gemakkelijk versterken. In dat geval kies je gewoon voor een antenne versterker. Het signaal zal dan nog weer beter zijn. De beveiliging wordt in z’n algemeenheid steeds belangrijker, en dat voor zowel de particulier als voor de ondernemer. Gelukkig worden de camera’s steeds beter en dat geeft iedereen toch wel een heel veilig gevoel. Voordeel is dat de sterk verbeterde camera’s nog prima betaalbaar zijn ook tegenwoordig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button