Huis

Wat is een vide?

Story Highlights
  • Meer ruimte voor blikvangers
  • Kies voor vloerverwarming
  • Ruimte voor die grote boekenkast

Wat is nou een vide precies een vide? De vraag wordt nog nogal eens gesteld. Laten we daarom eens dieper ingaan op wat een vide precies is en wat het je kan bieden. Kortom; je leest hier alles over de vide.

Wat is een vide?

Een vide zorgt in elk geval dat je woning een heel open karakter krijgt. Een vide is een open ruimte tussen twee verdiepingen, waar je twee aparte woonruimtes met elkaar verbindt. Op de begane grond kun je op die manier meer aandacht besteden en de nadruk leggen op bijvoorbeeld de keuken en de eetkamer. Een vide heeft de enige voordelen en eigenlijk slechts een nadeel. Wat betreft het energieverbruik ben je namelijk wat meer geld kwijt.

Vide in je woning

De vide in je woning biedt veel voordelen. Wat dacht je van bijvoorbeeld meer daglicht. Bovendien circuleert de lucht meer en beter. Je hebt met een vide gewoon veel meer mogelijkheden. Zo kun je zo bijvoorbeeld gemakkelijk een soort van open ruimte en door de extra ruimte kun je extra grote objecten in je huis kwijt. En die kunnen weer mooi fungeren als blikvangers in je huis. Die heel hoge boekenkast bijvoorbeeld, kun je nu een ereplaats geven in het huis. Zoals gesteld is met een vide sprake van meer energieverlies. Je bent dus wat duurder uit om de hoge ruimte te verwarmen. De meeste mensen met een vide kiezen om die reden voor vloerverwarming. Een vide is wel bijzonder in elk geval en bied je ongekend veel voordelen.

Vide in je woonkamer

Een vide bied je de mogelijkheid om de verschillende ruimtes als het ware met elkaar te laten communiceren. Het ruimtelijke gevoel wordt versterkt. Je hebt de ruimte voor eyecatchers waar je in een reguliere woning niet aan hoeft te denken. Grotere lichtarmaturen bijvoorbeeld, vinden altijd een plaats in een huis met vide. Of de al genoemde boekenkast, hoge planten en al even hoge bomen. Je hoeft als je een huis met vide hebt je niet al teveel zorgen te maken over eventueel thermische of akoestische nadelen. Om ze toch te beperken zou je eventueel kunnen denken aan een binnenraam of een glazen wand. Wil je meer privacy, dan zou je ook kunnen denken aan een glazen wand of een binnenraam. Zo maak je gebruik van de ruimte, zonder dat je iemand anders tot last bent. Perfect dus.

Vide als slaapkamer

Je kunt een vide ook wel zien als een soort van tussenverdieping. Een vide wordt best vaak als slaapkamer gebruikt, ook al vanwege de grote ruimte die je dan vaak tot je beschikking hebt. Je zet dan bijvoorbeeld het bed op of in de vide, waardoor je op de ‘begane grond’ extra veel ruimte overhoudt. Vaak kiezen mensen voor een strakke en ruime indeling als de vide gebruikt wordt als slaapkamer. Je hebt heel erg veel ruimte om de slaapkamer prachtig in te delen. Omdat je die ruimte hebt en je veel meubelstukken, kleding en andere zaken op de begane grond van de slaapkamer kwijt kunt, is vaak sprake van een opgeruimde slaapkamer. En in een opgeruimde slaapkamer slaapt iedereen beter.


Gerelateerde artikelen

Back to top button