Fashion

Wat is het verschil tussen weaves en extensions?

Story Highlights
  • Voller en langer haar met extensions
  • Weaves blijft beter in het haar zitten
  • Diverse manieren om in je haar te plaatsen

Als je een niet heel dikke bos haar hebt en dat graag een wat vollere look wilt geven, dan kun je dat op verschillende manieren realiseren. Het aanbrengen van hair extensions is een zeer bekende manier om meer volume aan je haar toe te voegen. Je kunt echter ook kiezen voor weave hair extensions. Weaves, je kunt dit wel vertalen als banen of matten, zijn beter voor je haar dan extensions. Van extensions wordt je haar zwaar. Haar kan bovendien afbreken en soms ontstaan kale plekken in je haar.

Losse plukjes haar die aan de haarwortel bevestigd worden

Extensions zijn losse plukjes haar, die aan de haarwortel worden bevestigd en extra vastgemaakt worden met iets dat sterke gelijkenissen vertoont met een lijmpistool. Breng je extensions op de juiste manier aan, dan heb je er tussen de drie en de vier maanden plezier van. Extensions laat je zetten door de kapper. Omdat er extra haar in losse plukjes aangebracht wordt, is het een dure manier om een dikkere bos haar te krijgen.

Clips of het gebruik van een soort plakband

Extensions kunnen op verschillende manieren worden aangebracht, behalve genoemde methode, heb je ook de tape-in manier waarbij aan de zijkanten natuurlijk haar met plakband vastgezet wordt. De gebruikte tape is overigens niet bevorderlijk voor het eigen haar. Extensions kunnen eveneens vastgezet worden met onzichtbare clips. Haar wordt dan als het ware aan een stukje stof of doek bevestigd met deze clips, clips die aan de natuurlijke haarwortel vastgeklikt worden.

Niet altijd even goed voor de gezondheid van het haar

Weaves is iets anders dan extensions. Ook weaves kun je op verschillende manieren toepassen. Weaves kun je met een speciale vlechttechniek of een speciale wijze van innaaien aanbrengen. Van je eigen haar worden vlechtjes gemaakt die op je hoofd vastgezet worden, waarbij vaak gekozen wordt voor het vastnaaien van haar. Weaves aanbrengen is een pittige en tijdrovende klus. Het is bovendien niet altijd even goed voor de gezondheid van je eigen haar.

Plukje eigen haar een plukje hair weaves

Weaves worden ook wel met een micro ring in je haar geplaatst. Deze wordt vooral gebruikt als je de weaves permanent in je haar wilt plaatsen. Je neemt een plukje eigen haar en een plukje hair weaves. Je bevestigt de plukjes aan elkaar met de micro ring, een ring met een siliconen binnenkant. Deze binnenkant geeft extra bescherming aan je haar. Doorgaans zitten de weaves uitstekend in het haar.

Gerelateerde artikelen

Back to top button