Health

Wat kan Reiki voor mij betekenen?

Je kunt je afvragen wat reiki voor je zou kunnen betekenen?

Reiki is een alternatieve geneeswijze. Het is gebaseerd op de overdracht van de energie tussen de therapeut en patiënt. Het is een methode die je zeker kunt gebruiken wanneer je je gezondheid wil gaan verbeteren. Hierbij kun je denken aan de gezondheidsklachten door een verkoudheid of een griep, maar ook bij vermoeidheid of een verhoogde prikkelbaarheid. Reiki helpt je dat je een harmonieuzer leven krijgt, zodat je beter in je vel gaat zitten.

Heb je blokkades, dan kunnen deze worden weggewerkt. Met reiki kun je bepaalde vervelende gebeurtenissen, ook uit het verleden, beter verwerken. Onderdrukte emoties kunnen worden vrijgemaakt. Reiki als alternatieve geneeswijze wil de gebruikelijke geneeswijze niet vervangen, maar wel ondersteunen.

Waarom wordt reiki populair?

Reiki is afkomstig vanuit Japan. Het is een geneeswijze die nu ook in de Westerse landen aan populariteit wint. Wanneer we reiki toepassen, zullen we niet in de eerste plaats naar pillen grijpen wanneer we wat mankeren. We zoeken naar minder drastische oplossingen. Bij reiki wordt ervan uitgegaan dat iedereen over een bepaalde dosis energie beschikt.

Bij de paranormale therapie wordt de levensenergie door onze handen gestimuleerd en is het lichaam, ziel en geest een geheel. Bij een behandeling legt de therapeut zijn handen op de plaats van je lichaam waar je pijn hebt. Er wordt hierbij vanuit gegaan dat je daar een energieblokkade hebt.

Ook wordt er gebruik gemaakt van universele energie. Het lijkt op acupunctuur en shiatsu. Deze universele energie is de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens op de aardbodem aanwezig is. Reiki zal het netwerk van de energiebanen weer in evenwicht brengen en houden. Alle energiebanen zijn met elkaar verbonden door de knooppunten. Door de blokkeringen, die in de knooppunten kunnen ontstaan, kan de energiehuishouding van ons lichaam in gevaar worden gebracht. Bij een sessie worden de blokkades ongedaan gemaakt.

Wanneer je je afvraagt of reiki wat voor jou is, kun je volmondig ja zeggen als je erin gelooft. Als je fysieke klachten, mentale of emotionele problemen hebt, kun je reiki gebruiken. Het werkt niet alleen bij gezondheidsklachten, maar kan ook worden gebruikt om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button