Health

Wat komt er kijken bij een haartransplantatie?

Story Highlights
  • De ingreep
  • Doet het pijn?
  • Hoe lang duurt het?
  • De beste locaties

Worstel je al lange tijd met haaruitval? Dan heb je mogelijk al van alles geprobeerd om kale plekken op jouw hoofd tegen te gaan. Helaas lukt dit niet altijd. Toch betekent dit niet dat jij je er maar bij neer moet leggen. Nee, want je kunt namelijk een haartransplantatie ondergaan. De meeste mensen vinden dit nogal een stap. Dit komt vooral doordat zo’n ingreep voor velen onbekend is. Heb je ook geen idee wat jij je precies voor moet stellen bij een haartransplantatie? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen je in deze tekst namelijk wat er allemaal komt kijken bij een haartransplantatie.

Hoe ziet de ingreep eruit?

Als je nog niet eerder een haartransplantatie hebt ondergaan, ben je ongetwijfeld benieuwd hoe zo´n ingreep er precies uitziet. Dat hangt af van de techniek waarvoor je kiest. Bij Follicular Unit Transplantation (FUT) wordt er een stripje huid vanaf de achterzijde van jouw hoofd weggenomen. Je kunt er daarnaast voor kiezen om haarzakjes één voor één te transplanteren. In dat geval kies je voor Follicular Unit Extraction (FUE). Dit alles kun je laten doen bij zandmankliniek.nl.

Naast het verschil in de manier van transplanteren, is er ook na afloop verschil te zien. Zo blijven er bij een FUE haartransplantatie geen littekens achter. De haren worden namelijk één voor één weggenomen uit jouw hoofdhuid, waardoor er slechts kleine wondjes ontstaan. Deze herstellen vanzelf. Bij de FUT-methode moet er gehecht worden.

Doet een haartransplantatie pijn?

Aangezien een haartransplantatie een medische ingreep is, denken veel mensen dat dit pijn doet. Toch voel je er niet of nauwelijks iets van, zelfs niet als je kiest voor een FUT haartransplantatie. Hoe dit kan? Doordat je tijdens de behandeling plaatselijk verdoofd wordt. Een enkeling heeft in de eerste dagen na de transplantatie wel last van (enige) napijn. Je vermindert deze pijn door simpelweg een paracetamol of andere pijnstiller te nemen. Gelukkig zijn er maar weinig mensen die na afloop van een haartransplantatie pijn ervaren.

Hoe lang duurt een haartransplantatie?

Veel mensen die een haartransplantatie overwegen, vragen zich af hoeveel tijd de ingreep in beslag neemt. Vaak gaat het om een dagbehandeling. Hoe lang de ingreep duurt, hangt af van de techniek waar je voor kiest. Bij de FUT-methode worden er stripjes huid weggenomen, waardoor de transplantatie sneller verloopt dan bij de FUE-methode. Hierbij worden de haren immers één voor één weggenomen, wat meer tijd kost. Gemiddeld staat er 5 tot 8 uur voor een haartransplantatie. Buiten de behandeling om ben je overigens ook nog tijd kwijt. Zo vinden er bijvoorbeeld verschillende nacontroles plaats in het bijzijn van de arts. Verdere nazorg is niet aan de orde.

Waar onderga je een haartransplantatie?

Haartransplantaties hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Hierdoor kun je op steeds meer plekken zo’n ingreep ondergaan. Dit maakt het er niet makkelijker op om een keuze te maken. Wij raden je aan om niet lukraak aan te kloppen bij een partij. Nee, want je wilt er immers wel zeker van zijn dat de behandeling op de juiste manier uitgevoerd wordt. Ga daarom op zoek naar een haar kliniek. Bij zo’n kliniek word je geholpen door professionals. Zij weten als geen ander hoe zij een haartransplantatie uit moeten voeren. Zodoende ben je altijd verzekerd van het beste resultaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button