Huis

Woontrends 2021

Story Highlights
  • Brave ground is de kleur van 2021
  • De terugkeer van donkerblauw
  • Een praktisch opvallend pronkstuk

De woontrends voor 2021 beloven heel erg veel. Het brengt ons nieuwe kleuren en nog meer duurzaamheid. Wij van inspirationblog.nl praten je graag bij over wat de nieuwe woontrends worden.  Zelf houden we aan onze eigen smaak, maar we kunnen je desalniettemin alles vertellen over de woontrends van 2021.

Woontrends 2021 kleuren

Brave ground. Dat wordt de kleur van 2021. De kleur brengt rust en ruimte in elk interieur. Brave ground is een mooie, natural en neutrale bruintint die in staat is om andere kleuren er beter uit te laten komen. Combineer brave ground met verschillende kleuren bruin, verschillende kleuren rood en zeker ook natuurlijk blauw. Je moet gewoon brave ground in huis hebben, wil je voldoen aan de woontrends van 2021. Nog iets, 2021 wordt ook de terugkeer van donkerblauw. De kleur leek verbannen maar wordt nu met open armen ontvangen. Donkerblauw is de kleur van vertrouwen en van rust, koelt en ook van klassieke luxe.

De nieuwste woontrends van 2021

2021 wordt ook het jaar van de meer lichte houtsoorten, zelfs in industriële en luxe interieurs. Je ziet veel bamboe, licht eiken hout en licht MDF terug in de woontrends van 2021. Trendy is ook om voor afwisseling in hout te zorgen, en te kiezen voor verschillende kleurtinten. Zo word je interieur in elk geval nooit saai. 2021 wordt ook het jaar waar ruimte ingebouwd wordt voor het grote pronkstuk. Dan kun je denken aan een groot schilderij, grote potten en planten of een beeld op een pilaar. Zo trek je de aandacht naar één punt en zijn minder accessoires nodig voor de rest van je interieur. Gebruik met een groot pronkstuk ook echt minder accessoires.

Woontrends 2021 woonkamer

Zoals we al gewend zijn, zie je ook de duurzame meubels weer nadrukkelijk terug in het interieur van 2021. Mensen gaan nog eerder en vaker hun stoelen of tafels een tweede leven geven terwijl de verschillende merken het productieproces nog weer duurzamer gaan maken. Duurzaamheid is een blijvertje op de lijst met woontrends en dat zal de komende jaren zo blijven en verder toenemen. Een oude stoel in je woonkamer geef je een tweede leven met een nieuwe stof. Een stof van trendy kleuren en met kussens gevuld met gerecyclede schuimvulling. En denk aan de kleuren die het verschil maken in 2021. Want brave ground en donkerblauw moet je gewoon in je interieur hebben in 2021. Ook al is het maar in die stoel die je met een frisse stof een tweede leven gaat geven.

Het jaar van de human touch

Gaan we dieper in op de woontrends van 2021 dan zien we dat de human touch opgeld doet. In de woontrends van 2021 gaat een mix van afgeronde, meer bolle en organische vormen het doen. Gecombineerd met een vriendelijk kleurenpalet van lichte en donkere huidtinten ontstaat als vanzelf iets moois. Andere accentkleuren die passen bij deze vormen zijn lila en okergeel. Ook balanced biotope gaat het helemaal worden in 2021. Deze stijl staat voor een aantal kernwaarden; stoer, industrieel, praktisch en ook duurzaam. Binnen dit thema wordt veel aandacht besteed aan de natuur. Dit ga je in 2021 terugzien in meer organische dessins in bijvoorbeeld de houtstructuren. Ook geometrische vormen zijn trendy in 2021. Deze vormen gaan speels toegepast worden. Trapjes, verhogingen en scheidingswanden zijn zaken die je zeker terug gaat zien in het interieur van 2021.

Nog meer natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen maakten al meer en meer onderdeel uit van ons interieur. Die trend zet zich voort in het nieuwe jaar. Opnieuw is er ruimte gereserveerd voor kamerplanten. Hoe meer, hoe beter. Het mooiste is om verschillende kamerplanten te kiezen. Behalve planten, kies je ook voor zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Denk maar een aan droogbloemen en denk ook aan neutrale kleuren. Bamboe was hét materiaal van 2020. Dat zet zich voort in 2021, want ook dan pas je zoveel mogelijk bamboe toe. Dat geldt ook voor materialen als rotan, hout uiteraard en steen. Samen vormen ze een warm geheel en zorgen ze voor een dito sfeer.

Grijs is razendsnel weer terug

Alle trendwatchers lieten vorig jaar weten dat grijs geweest was. Passé. Gek genoeg is de kleur al weer helemaal terug aan het firmament. Niet dat massaal voor een geheel grijze wand gekozen zal worden, dat kan echter wel zomaar gelden voor de messy beton-look.

Stalen deuren zijn tijdloze deuren

Op de wanden en muren kun je in 2021 prima kiezen voor face line art. Tekeningen van gezichten mogen groter, nadat je ze eerst heel voorzichtig zag op potjes. Een grote face line art is helemaal hip in 2021. Wat ook blijft in 2021 zijn de staken deuren. Zeker de deuren in de kleur zwart met vlakverdeling. Stalen deuren zijn tijdloze deuren en passen in elk interieur en bij elke woonstijl; van modern tot landelijk en ideaal voor in de badkamer en de woonkamer.

Stoere basis met meer industrieel

Belangrijk is en blijft ook in 2021 de stoere basis. Je ziet meer industrieel waar de al eerder aangehaalde grijze kleur de hoofdrol gaat spelen. Helemaal terug in 2021 is kunst en ambacht. Dit heeft mede te maken met Covid-19. Want we hebben het ambacht opnieuw uitgevonden en geven het ook weer ruimte binnen het interieur. Handwerk van quilt, keramiek en macramé bijvoorbeeld mogen weer in 2021. En dat is best even geleden.

Micro bloemen, rieten meubels en antiek

2021 wordt ook het jaar van de wat men grandmillennial stijl noemt. De mensen hebben het wel een beetje gehad met dezelfde ruimtes en wit-op-wit. Gekunsteld modern, zo wordt dat wel eens genoemd. Liever kiest men in 2021 voor traditie. Voor micro bloemen, rieten meubels, antiek en franje en behang. In die lijn past ook line art, inderdaad een afgeleide van face line art. Line art ga je in 2021 nadrukkelijk terugzien in kussens, dekbedden, dekens, gordijnen en vloerkleden. Wat betreft de inrichting en de woontrends blijkt 2021 een bijzonder jaar te worden. Zeker als je een huis in te richten hebt ligt er een schone taak. Je huidige interieur kun je met wat accentverschuivingen al snel trendyproof voor 2021 maken,.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button