DIYFashionHuis

Wat kost trouwen?

Trouwen kost flink wat. Het maken van een budget is daarom belangrijk. In dit artikel gaan we je wat tips geven over waar je aan moet denken alvorens te kunnen budgeteren. Begin in elk geval met het maken van een “te doen lijstje” en denk goed na over het verloop van je huwelijksdag om niets te vergeten.

Wat kost trouwen?

De drie basispunten

Voordat je de eerste cent uitgeeft, moet je ervoor zorgen dat je samen akkoord gaat met een paar basispunten:

De trouwlocatie

Er zijn veel mooie plaatsen in de wereld. Het buitenland is natuurlijk prachtig voor een trouwerij. Maar dat is vaak onbetaalbaar. Het is niet alleen de locatie maar ook het feit dat al de gasten zich moeten verplaatsen naar het buitenland en moeten overnachten. Nederland kent genoeg mooie plekjes. Trouwlocaties Amsterdam is misschien een idee. Amsterdam heeft een paar prachtige trouwlocaties. Trouwen kan bijvoorbeeld op een boot, in een tram, molen of kerk. Maar ook een chique hotel is natuurlijk mogelijk.

Wat kost trouwen?

Dan … de datum!

Houd er rekening mee dat de gekozen datum kan veranderen afhankelijk van de beschikbaarheid (van de ceremonielocatie, ontvangstlocatie, cateraar, etc.). Als je je budget zoveel mogelijk wilt beperken, vermijd dan de lente- en zomermaanden!

Het aantal gasten

Hoe meer gasten je hebt, hoe duurder je bruiloft zal zijn. Dit heeft invloed op de te versturen uitnodigingen, de grootte van de ontvangstlocatie en dus de prijs, het aantal gerechten dat door de cateraar wordt geserveerd, drankjes, hapjes, enz.

Wat kost trouwen? Zodra je aan de hand van deze drie punten de basiskosten kan vaststellen, kun je een schatting maken van wat ongeveer je budget moet zijn. Natuurlijk zijn er nog meer punten die je in acht moet nemen.

Wat kost trouwen?

Bespaar kosten daar waar het kan

Bespaar kosten met je uitnodigingen

De uitnodigingen moeten natuurlijk in een enveloppe. Koop geen dure enveloppen, standaardenveloppen zijn veel goedkoper. Zorg er ook voor dat de uitnodiging en de envelop samen niet meer dan 20g wegen, anders betaal je dubbel zoveel voor de postzegel! Voor de gasten die in de buurt wonen, kan je beter zelf de uitnodiging even brengen of in de bus steken.

Een gierig advies:

Wat kost trouwen? Zoals je ziet genoeg! Denk daarom ook aan één ding: hoe meer gasten, hoe meer geschenken. Nog beter, als je een envelop op je uitnodiging zet, is dit een aanzienlijk bedrag dat je kan helpen om je bruiloft te financieren. De meeste stellen geven zo tussen de 50 en 100 euro. Dat is niet mis

Extra onvermijdbare kosten

De fotograaf, de decoraties (voornamelijk bloemen), de formaliteiten (notaris, religieuze ceremonie), transport (verhuur van een mooie auto, paardenkoets, annuleringsverzekering (dit hoop je natuurlijk niet, maar naast scheiding zijn er andere oorzaken van annulering: overlijden van een geliefde, ziekenhuisopname); deze verzekering stelt je in staat om de voorschotten die je hebt gemaakt en die in het algemeen niet vergoed kunnen worden, terug te vorderen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button