Auto

Wat zijn geschikte velgen?

Story Highlights
  • Originele velgen altijd beter dan replica's
  • Beter remvermogen als je kiest voor de juiste velgen
  • Originele velgen gaan veel langer mee

Zeer bepalend voor de uitstraling van een auto zijn wel de velgen. Wil je niets aan die uitstraling afdoen dan kies e altijd voor originele velgen. Het aanschaffen van gebruikte velgen die origineel zijn is altijd nog beter dan kiezen voor replica’s. Rijden met replica’s kan zelfs gevaarlijk zijn. Wij onderkennen het belang van de velg en kozen uiteraard voor originele Volkswagen Polo velgen.

Jong en oud fan van de uitstraling van een Volkswagen

De Volkswagen Polo is net als de VW Golf een zeer populair model. Dat is het voor jong en oud. De wat oudere medemens is verkikkerd op de Volkswagen vanwege de degelijkheid en de betrouwbaarheid van de auto. Jongeren zijn dol op het sportieve karakter van de auto’s. Om dat sportieve karakter te houden, kies je bij voorkeur voor originele Volkswagen Golf velgen. En dat doe je overigens niet alleen vanwege de uitstraling maar nadrukkelijk ook vanwege de veiligheid.

Intensief productieproces

De originele velg komt tot stand na een intensief productieproces. Daardoor hebben de auto’s met deze velgen een ruime veiligheidsmarge. Daarbij sluiten originele velgen perfect aan en kun je op die manier ook gebruik maken van het volledige remvermogen van de auto. Bovendien zal met een originele velg het wiel niet steeds de wielkas aantikken. Het past allemaal gewoon perfect en bovendien zijn de juiste velgen uitvoerig getest. Ze kunnen tegen een stootje bovendien.

Gemakkelijk breuken en verbuigingen

Hoe anders is dat met replica’s. Van een uitvoerig productieproces is geen sprake, de nep velgen komen tot stand nadat het materiaal in niets meer dan een mal is gegoten. Na afkoeling ontstaat een lage densiteit en daardoor ontstaan gemakkelijk breuken en verbuigingen in deze velg. Bovendien is van perfecte aansluiting nooit sprake en loop je met deze replica’s dus nadrukkelijk meer risico’s. Heb je de keuze uit de originele velgen of goedkope replica’s, dan is die keuze snel gemaakt. Met originele maar gebruikte velgen voor de VW Golf en de VW Passat is niets mis overigens. Zeker niet als je die koopt bij een specialist.

De investering waard

Een auto kost je geld. Dat is nou eenmaal zo. Bespaar echter nooit op de velgen. Ze zijn bepalend voor de uitstraling van de auto en bieden veiligheid. Replica’s zijn weliswaar behoorlijk goedkoper, het is maar de vraag hoe lang je er mee kunt doen. Bovenal doe je de auto’s tekort met replica’s. Het is gewoon de moeite waard om te investeren in originele velgen, zeker als veiligheid je lief is.

Gerelateerde artikelen

Back to top button