Top 5

Vijf tips voor een gezonder huisdier

Story Highlights
  • Kies voor de juiste voeding per levensfase
  • Speel met je huisdier en overweeg een andere riem
  • Zorg voor een schoon gebit

Als je een huisdier hebt, dan wordt het vak een extra gezinslid, zeker als het een hond betreft. En van die opmerkelijke relatie tussen mens en dier wil je uiteraard zo lang mogelijk genieten. Zaak dus om de gezondheid van je huisdier steeds goed in te gaten te houden. Wij van inspirationblog.nl doen het weliswaar met een goudvis, maar weten wel hoe jij je huisdier zo gezond mogelijk houdt.

Kies voor Organimal

De eerste tip die we geven is om af te zien van chemische middelen ter bestrijding van de gifstoffen die je huisdier binnen krijgt en waarvan het ziek wordt. Want met chemische middelen krijgen ze in feite opnieuw en extra gif toegediend. Het is in dat geval veel beter om te kiezen voor een product van Organimal, zoals wij mensen ook beter uit zijn met probiotica. De Oosterse en Westerse kruiden helpen minstens even goed. Behalve de kruiden krijg je advies en begeleiding en merk je dat je huisdier op geheel natuurlijke wijze weer de oude wordt.

Voeding per levensfase

Belangrijk is ook om je huisdier steeds die voeding te bieden die past bij de levensfase. Op die manier kun je ziektes en kwalen voorkomen namelijk. Een goede maaltijd die recht doet aan de leeftijd van je huisdier is van cruciaal belang voor de gezondheid. De behoefte aan bepaalde voedingsstoffen kunnen ook per ras nog weer verschillen.

Bied voldoende speelruimte

De derde tip om plezier te beleven aan een kerngezonde hond of kat is het bieden van voldoende speelruimte. Ook je hond of kat heeft behoefte aan ontspanning. Zo geven ze bovendien gehoor aan de innerlijke dierlijke instincten. Lekker stoeien en rennen met je huisdier is dus echt noodzakelijk. Bovendien bouw je door samen te spelen een nog betere band op.

Riem en nooit teveel voeding

De vierde tip is een gecombineerde tip. Samen zijn ze belangrijk genoeg om in de top 5 opgenomen te worden. Stel je hebt een hond, overweeg dan serieus te kiezen voor een riem rond de hals en de schouders in plaats van de traditionele hondenriem. Dit is voor je viervoeter veel gezonder. Een andere tip is op je huisdier nooit teveel voeding aan te bieden. Zeker honden hebben de neiging om gewoon door te eten en dat is niet gezond.

Schoon gebit

De laatste tip heeft betrekking op het gebit van je huisdier. Het zal onmogelijk zijn om je hond of kat dezelfde witte tanden te bieden dan jij hebt, het is wel zeer verstandig aandacht aan het gebit te besteden. Door een slecht gebit kunnen huisdieren namelijk zomaar te maken krijgen met hartkwalen en aandoeningen aan de nieren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button