Trends

Welk model telefoonhoesje kies je?

Of je nu een spiksplinternieuwe iPhone hebt of een refurbished exemplaar: je wilt je telefoon natuurlijk optimaal beschermen. Je kunt een telefoonhoesje daarnaast ook gebruiken als portemonnee, kies je een book- of flipcase dan kun je er allerlei pasjes in kwijt. Tot slot is ook een telefoonhoesje een mode-item dat met allerlei prints verkrijgbaar is. Wij bespreken de kenmerken van de populairste modellen. Welk hoesje kies jij?

De bookcase en de flipcase: het multifunctionele hoesje

De bookcase is een telefoonhoesje dat je kunt openen als een boek. De zijde die om je smartphone geklemd zit, biedt optimale bescherming. Een bookcase is multifunctioneel. We benoemden al de extra vakjes waardoor je hem goed als portemonnee kunt gebruiken. Veel bookcase hoesjes kun je echter ook als standaard voor de smartphone gebruiken. Zo kan je hem eenvoudig neerzetten als je jouw favoriete serie wilt kijken. Dat maakt de bookcase het ideale iPhone 13 hoesje. De flipcase lijkt erg op de bookcase, het verschil is alleen dat de opening aan een van de korte zijdes van de telefoon zit.

De backcover voor meer gebruiksgemak

Een backcover beschermt de achterzijde en de zijkanten van je smartphone. Backcovers zijn gemaakt van kunststof of van TPU. Als een backcover van kunststof is gemaakt, wordt het ook wel een hardcase genoemd. Een backcover zorgt ervoor dat de zijkanten een paar millimeter boven je beeldscherm uitkomen. Hierdoor raakt het beeldscherm meestal niet de grond wanneer je hem laat vallen. Je smartphone is dus beter beschermd tegen schade. Backcovers zijn verkrijgbaar in allerlei prints, maar ook transparant of effen van kleur. Backcovers zijn erg handig, omdat je jouw smartphone direct kunt bedienen en niet eerst het telefoonhoesje open hoeft te klappen.

Optimale bescherming met de bumper

De bumper is eigenlijk niet echt een hoesje, want deze bedekt alleen de zijkanten van je smartphone. Bumpers worden meestal gemaakt van rubber. Het voordeel is dat het uiterlijk van je smartphone minimaal bedekt wordt, terwijl jij je telefoon wel optimaal beschermt bij het vallen op een vlakke vloer. De smartphone kan echter nog steeds beschadigen als deze ergens op valt. Daarom is de combinatie van een hoesje en een screenprotector altijd aan te raden om beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen. Een bumper is in het gebruik net zo gemakkelijk als een backcover, maar mist natuurlijk de veelzijdigheid van een book- of een flipcase. Uiteindelijk komt de keuze van een hoesje dus neer op jouw persoonlijke voorkeuren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button