Tuin

Welk type terrastegel van 60×60 past het beste bij je tuin?

Als je op zoek bent naar terrastegels van het formaat 60×60, dan ben je bij ons aan het juiste adres. In deze blogpost kijken wij namelijk naar verschillende soorten terrastegels die in je tuin kunnen worden gebruikt en welk type daarvoor het meest geschikt is. Wat de beste keuze voor een terrastegel in het formaat 60×60 is, hangt hierbij af van verschillende aspecten die voor ieder persoon en elke tuin anders zijn. Hiernaast geven we ook een lijst met voor- en nadelen van elke tegel. Op deze manier kun je een weloverwogen beslissing nemen over welke soort het beste bij je eigen specifieke behoeften past. Lees verder om meer te weten te komen!

De voordelen van terrastegels in 60×60 formaat

Voordat we gaan kijken naar de verschillende materialen waaruit terrastegels gemaakt kunnen zijn, gaan we eerst dieper in op het formaat terrastegel van 60×60. Er zijn namelijk verschillende soorten formaten van terrastegels denkbaar. De reden dat wij gekozen hebben voor tegels van 60×60 lopen sterk uiteen. De eerste is dat terrastegels over het algemeen vrij groot zijn in vergelijking met andere soorten tuintegels. Hierdoor passen terrastegels in grotere formaten dan 60×60 vaak minder goed in kleinere tuinen. Hiernaast is er daardoor het gevaar dat terrastegels die groter zijn dan 60×60 de tuin juist onhandig klein laten lijken. Tenslotte is er ook een praktisch aspect dat ervoor zorgt dat tegels van 60×60 meer wenselijk zijn. Het is namelijk erg handig om tegels te hebben die je uiteindelijk niet bij hoeft te snijden om passend te maken in je tuin. Dit is vaker het geval met terrastegels van 60×60.

Uiteenlopende materialen van terrastegels van 60×60

Als het op materialen aankomt, is er sprake van een grote keuze. Alle beschikbare materialen voor terrastegels 60×60 hebben zo hun eigen kwaliteiten en nadelen. Daarom is het erg belangrijk dat je een weloverwogen keuze maakt, voordat achteraf blijkt dat het type terrastegel dat je gekozen hebt misschien niet de juiste blijkt te zijn voor je tuin. Als het op terrastegels in het formaat 60×60 aankomt, zijn er drie soorten materialen beschikbaar beton, keramiek en natuursteen. Betontegels zijn hierbij vaak goedkoper, maar gaan minder lang mee doordat ze van een mindere kwaliteit zijn. Keramische terrastegels zijn duurder dan betontegels, maar hier staat wel een betere kwaliteit tegenover.

Terrastegels 60×60 van natuursteen

Tegels van natuursteen zijn tenslotte het duurst. Vaak worden zij ook als mooist beschouwd, doordat ze een authentiek en rustiek karakter hebben. Het voordeel van dit soort tegels is dat ze erg natuurlijk in je tuin lijken. De prijs is echter voor velen een nadeel. Een ander nadeel van dit soort stenen voor sommigen is dat geen enkele steen gelijk is, doordat het wordt gehakt uit grotere blokken natuursteen. Dit is echter geheel van je smaak afhankelijk, anderen zweren namelijk bij dit type terrastegel!

Gerelateerde artikelen

Back to top button