HealthOverig

Voordelen van een ergonomische werkstoel

Heb jij veel werk te doen als pedicure? Dan is het van groot belang dat je ook een goede werkstoel hebt. Wanneer deze niet voldoet aan de eisen, kun je namelijk veel last krijgen van je spieren en gewrichten. Een pedicure kruk dient om deze reden ergonomisch te zijn. 

Maar wat is een ergonomische werkstoel nu precies, en wat zijn hier de voordelen van? Wij leggen het je graag uit in dit blog bericht.

Wat is een ergonomische werkstoel precies?

Het menselijke lichaam is opgebouwd uit spieren en gewrichten. Voor deze spieren en gewrichten is het belangrijk dat er een goede houding aangenomen wordt en er voldoende beweging is. Een normale werkstoel biedt niet altijd voldoende steun aan bijvoorbeeld de rug. Hierdoor neemt het lichaam de verkeerde houding aan en kunnen er problemen ontstaan met de spieren en gewrichten. De oplossing is hiervoor een ergonomische werkstoel. Deze is erop gericht om op de juiste plekken een goede ondersteuning te bieden. Dit zorgt ervoor dat er geen klachten komen in de spieren en gewrichten. Heb je last van je rug of andere delen van het lichaam? In dit geval is de kans groot dat je naar de fysiotherapeut moet. Deze kan je vervolgens ook perfect adviseren over het nemen van een ergonomische werkstoel van Spinalis.

Waarom is een Spinalis stoel de juiste keuze?

Er zijn verschillende onderdelen waarom de Spinalis stoel de juiste keuze is. Allereerst kun je actief bewegen wanneer je plaatsneemt in de stoel. Dit zorgt voor een versteviging van je rug- en buikspieren. Werk je veel met de Spinalis werkstoel? Dan voorkom je ook nog eens rugklachten. Het aanschaffen van een Spinalis stoel is dus een lange termijn investering in je eigen toekomst zonder klachten en pijn!

Een betere productiviteit door de Spinalis werkstoel

Een ander bijkomend voordeel aan een ergonomische stoel is dat het de productiviteit verhoogd. Een ergonomische stoel zorgt in de meeste gevallen voor een actievere houding. Hierdoor is de bloedsomloop in het lichaam beter. Dit geeft een goed resultaat aan de spieren, deze worden namelijk geactiveerd door een betere bloedsomloop. Vervolgens kun je in een ergonomische werkstoel ook geen onderuitgezakte houding aannemen. Hierdoor blijf je actief en wordt de productiviteit van de werker gestimuleerd. Daarnaast kun je een ergonomische werkstoel in veel gevallen ook gemakkelijk voorzien afstellingen, zodat hij perfect op maat gezet kan worden. Een te grote of te kleine werkstoel kan namelijk ook voor klachten zorgen aan de spieren en gewrichten. Je kunt de pedicure kruk in verschillende soorten en maten verkrijgen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de kruk beweeglijk is, zodat je je kan aanpassen aan iedere klant. Heb jij veel werk dat je zittend doet? Dan is een ergonomische werkstoel precies wat je nodig hebt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button