Fashion

Welke badjas stof kun je het beste kiezen? Kies één van deze 4 stoffen. 

Ben je op zoek naar een comfortabele, nieuwe dames badjas? Dan heb je heel wat te kiezen! Dat is aan één kant fijn, want zo kun je precies de badjas uitkiezen die bij je past. Maar aan de andere kant kunnen we ons ook heel goed voorstellen dat je daardoor de bomen door het bos niet meer ziet! 

Wij helpen je graag op weg, door je mee te nemen door de vier meest gekozen materialen als het op badjassen aankomt. Waarom kiezen voor dit materiaal en wat zijn de voordelen van de stof? Je leest het hier! 

Badstof: de meest gekozen stof én lekker warm

Badstof is een katoenen weefsel die heel herkenbaar is: katoenen lussen steken naar onder en naar beneden uit en hebben de kenmerkende uitstraling. Veel badjassen voor dames zijn van dit materiaal gemaakt omdat het heel zacht is en tegelijkertijd lekker warm. Daar komt bij dat de luchtige structuur van de stof veel water op kan nemen. Dit is natuurlijk erg handig, aangezien je badjas ook vaak draagt na het douchen of aan het zwembad waar het nogal vochtig kan zijn. 


Badstof badjassen kunnen in praktisch elke kleur worden gemaakt, met óf zonder printjes. Als je gaat voor een badjas van deze stof heb je dus ruime keuze!

Wanneer een badstof badjas nemen?

Als je de badjas wilt dragen na het zwemmen of naar de sauna. Maar je kunt deze badjas ook als kamerjas dragen na het douchen, voordat je naar bed gaat. 

Fleece: voor de koukleum

Fleece badjassen zijn voor de echte koukleum. Zij zijn namelijk erg warm, doordat het een hele dichte stof is waardoor de warmte dicht op je lichaam bewaard blijft. Bovendien is het een hele zachte stof, waardoor het heerlijk aanvoelt op je huid. Nog een voordeel? Fleece is erg licht, dus je kunt hem makkelijk meenemen in je koffer. Ideaal dus wanneer je op vakantie gaat en er toch comfortabel bij wilt zitten na het douchen of na een strandwandeling, wanneer het buiten afkoelt. 

Natuurlijk kun je de jas ook als ochtendjas dragen, nadat je opstaat. Terwijl je huis nog niet opgewarmd is door de kachel, zit jij er al lekker warm bij met een heerlijk ontbijtje. 

Wanneer een fleece badjas nemen?

Als het jou niet warm genoeg kan! Of wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat en licht wilt reizen, maar toch niet zonder je badjas kunt. 

Satijn: als je voor luxe gaat

De gladde, bijna glimmende stof is een echte eyecatcher. Satijn is vrij dun en heel flexibel, waardoor het de lijnen van het lichaam naadloos accentueert. Dit alles maakt satijn een luxe uitstralende stof. Helemaal als je kiest voor satijnen badjassen met mooie prints er op, kun je het luxueuze extra benadrukken! 

Wanneer een satijnen badjas nemen?

Heb je liever een warme badjas, dan is satijn niet de beste keuze. De dunne stof houdt de warmte namelijk niet zo goed vast. Je kiest een badjas van dit materiaal als je er luxe en chique bij wilt zitten. Genieten van een latte machiatto op een zondagochtend nadat je lekker uitgeslapen hebt? Dan kies je voor deze badjas.

Katoen: de allrounder

‘Gewone’ katoenen badjassen zijn de gouden middenweg: ze nemen vocht op, zijn redelijk warm en kunnen er best luxe uitzien. Het is dus een echte allrounder. Hoewel technisch gezien badstof ook katoen is verschillen de gewone katoenen badjassen zich van de badstof badjassen, doordat het katoen platter geweven is. Daardoor kunnen ze minder vocht opnemen dan badstof katoen. 

Wanneer een katoenen badjas nemen? 

Als je een badjas wilt die lang meegaat. Katoen kan vaak gewassen worden en blijft lang goed. Kies voor biologisch katoen wanneer je een duurzame badjas wilt. Kies ook voor een katoenen badjas als je een badjas wilt die voor elke gelegenheid geschikt is. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button