TrendsTuin

Welke keuzes kun je maken om je tuin groener te maken?

Voor veel mensen is het belangrijk om natuur om zich heen te hebben. Het is echter zo dat als je in de stad woont, er nauwelijks groen te vinden is. Ben je toevallig net naar de stad verhuisd? Dan kan het wenselijk zijn om je eigen tuin groener te maken. Veel steden hebben namelijk tuinen die voornamelijk uit stenen bestaan. In dit blog bericht willen we je graag een handje op weg helpen om je tuin te vergroenen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de schutting wisselen met haagplanten. Dit zorgt er direct voor dat je tuin groener wordt!

Kies voor haagplanten in plaats van een schutting

Heb jij een grote schutting in de tuin staan? Dan kun je deze erg handig wisselen voor haagplanten. Dit zorgt er namelijk direct voor dat je tuin een veel groenere uitstraling krijgt. Daarnaast hebben bloeiende haagplanten nog veel meer voordelen. Het zorgt namelijk direct voor een veel betere biodiversiteit in de tuin. De haagplant zorgt ervoor dat er veel meer insecten in de tuin komen. Daarnaast hebben ook de volgens weer interesse in je tuin. Hierdoor trek je veel natuur aan waar je direct van kunt genieten.

Een mooi gazon aanleggen

Een andere mogelijkheid die je hebt, is het aanleggen van een gazon in de tuin. Ook als je een kleine tuin hebt, kan dit al een groot verschil brengen. Je hoeft namelijk helemaal niet direct een enorm groot gazon aan te leggen. Als je een kleine tuin hebt, kun je ook een klein gazon aanleggen. Hierdoor voeg je wel direct meer groen toe aan de tuin, waardoor het er veel leuker uitziet. Daarnaast kun je er natuurlijk ook erg leuk op spelen met de kinderen!

Hangplanten en bloembakken toevoegen

Het toevoegen van een grote hoeveelheid planten is natuurlijk altijd goed voor de tuin. Je kunt de tuin gemakkelijk opdelen in verschillende stukken en veel planten toevoegen. In een kleinere tuin kan dit echter lastiger zijn. Zorg er in dit geval voor dat je slim met de ruimte omgaat. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hangplanten te gebruiken. Hiervoor kun je een kleine bloembak maken die je aan de muren van het huis of een tuinhuis hangt. Hierdoor krijgt je tuin direct een veel leukere uitstraling. Ook kun je ervoor kiezen om plantenbakken te maken. Je kunt deze vervolgens op wieltjes zetten, zodat je deze gemakkelijk kunt verplaatsen. Als je dan bijvoorbeeld meer ruimte nodig hebt op het terras, kun je de bloembakken gemakkelijk naar een andere kant toe rijden. Dit zorgt er direct voor dat de tuin veel meer groen wordt en het echt een natuurstukje wordt.

Een groendak aanleggen

Heb je echter een te kleine tuin om veel groen toe te voegen? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om de dak van het huis groen te maken. Met het plaatsen van een groendak zorg je er namelijk voor dat er veel meer planten in je omgeving komen. Deze trekken vogels aan en helpen bij het klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat een groendak een positief effect heeft op de luchtkwaliteit? Het zorgt er namelijk voor dat je veel minder fijnstof in de omgeving krijgt. Daarnaast zorgen de plantjes ook voor de aanmaak van zuurstof. Dit is wel zo fijn voor je hele omgeving. Tot slot zorgt een groendak ook nog eens voor voordelen in huis. Het is namelijk een zeer goede isolatie voor het huis. Daarnaast werken zonnepanelen ook nog eens veel beter op een groendak! Het plaatsen van een groendak is daardoor een zeer goede keuze!

Gerelateerde artikelen

Back to top button