Huis

Welke salontafel past bij mijn bank?

Na lang zoeken heb je eindelijk de perfecte bank gevonden voor jouw interieur. Een comfortabele bank waar je heerlijk in weg kunt zakken of misschien toch die designbank waar je al jarenlang een oogje hebt. Je zal niet de eerste zijn die na het kopen van een bank op zoek moet gaan naar een nieuwe salontafel. Het komt namelijk nogal eens voor dat de nieuwe bank en de salontafel geen goede match blijken te zijn. Maar hoe kies je een salontafel die wel goed bij je nieuwe bank past?

Salontafel met de juiste hoogte

Allereerst moet je comfortabel gebruik kunnen maken van de tafel. Als je jouw koffie pakt, moet je daar bijvoorbeeld niet teveel moeite voor hoeven doen. Kies daarom een salontafel die ongeveer even hoog is als de zitting van de bank. Een lagere tafel is niet praktisch, maar een veel hogere tafel valt ook uit de toon bij de rest van je interieur. De ideale salontafel zou minimaal 10cm lager moeten zijn dan de armleuning.

Kies een passende vorm

De perfecte salontafel is goed in verhouding met de bank: niet te klein en niet te groot. Heb je een hoekbank gekocht? Dan is een ronde salontafel een goede keuze. De ronde vorm breekt de strakke lijnen van de bank waardoor de kamer direct gezelliger oogt. Vierkante of rechthoekige tafels staan in combinatie met een hoekbank vaak lomp, de kamer lijkt er veel voller door. Het is ook leuk om voor meerdere kleine tafeltjes te kiezen. Daarmee creëer je een speels effect in de kamer. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende loopruimte overhoudt na het plaatsen van de bank en de salontafel.

Salontafels voor iedere woonstijl

Voor een rustig effect kies je een salontafel die ook qua uiterlijk goed bij de bank en de rest van het interieur past. Wil je eens echt een keer iets anders? Dan kan een salontafel in een andere stijl juist de eyecatcher van de kamer worden. Zo kan een klassieke houten tafel het juist heel goed doen in een stoere industriële of luchtige Scandinavische woonkamer. Durf te experimenteren totdat je jouw ideale salontafel gevonden hebt!

Gerelateerde artikelen

Back to top button