HuisTrends

Ontdek de leukste woontrends van 2022!

Heb jij ook zin om je huis weer eens een totale make-over te geven? Als je daar tot nu toe nog geen zin in had, dan zullen de woontrends van het aankomende jaar daar zeker verandering in brengen. Het thema van 2022 wordt duurzaamheid en eenvoud. Je ziet dit vooral terug in de eenvoudige, natuurlijke materialen. Ook qua kleur spelen natuurlijke tinten de hoofdrol. Bovendien zijn we het zat om binnen te zitten en halen we daarom de tuin naar binnen. Ontdek welke woontrends 2022 ons te bieden heeft en laat je inspireren.

Haal de tuin naar binnen

In 2022 gaan we allemaal de tuin naar binnen halen. We vullen de kamer met mooie, grote groene planten die de lucht letterlijk zuiveren. Maar daar blijft het niet bij, je ziet het teruggrijpen naar de natuur ook terug in de materiaalkeuzes. Duurzaam en eenvoud zijn daarbij de sleutelwoorden. Je ziet dit terug in meubels van (verantwoord) hout in eenvoudige, maar doeltreffende ontwerpen. Wie geen budget heeft voor een compleet nieuwe woonkamer, kiest voor accessoires van natuurlijke materialen of planten in een accentkleur.

De kleurentrends van 2022

Het zal je niet verbazen welke kleurentrends 2022 voor ons in petto heeft. De kleuren van 2022 zijn naturel en rustig, waardoor er meer lucht en ruimte in de kamer ontstaat. Vind je deze tinten een beetje saai? Dan zijn de kleuren die je in de natuur tegenkomt zoals verschillende tinten groen of zachte pasteltinten ook een uitstekende keuze. Deze zijn heel goed combineren met een duurzame vloer. Dit hoeft niet perse een houten vloer te zijn, als je maar een vloer kiest die lang meegaat. Qua stijl is bohemian nog steeds helemaal hot, maar de kleurentrends lenen zich ook uitstekend voor een Scandinavische stijl.

Meer aandacht voor de thuiswerkplek

Naar verwachting blijven we ook komend jaar vaker thuiswerken. Het is daarom belangrijk om ook meer aandacht te besteden aan je thuiswerkplek. Maak de plek comfortabel zodat het fijn is om er te werken. Natuurlijke tinten zorgen voor weinig afleiding waardoor jij je beter kunt focussen. Let er wel op dat je goede verlichting kiest waar je prettig bij kunt werken. Geheel volgens de woontrends van 2022 mogen planten ook op je thuiswerkplek niet ontbreken. Kies voor groene, luchtzuiverende planten zodat je iedere dag weer met een fris hoofd aan het werk gaat.

Creëer rust in de slaapkamer

De slaapkamer is ook in 2022 de ruimte waar jij optimaal tot rust komt. Extra kussens en dekens van zachte materialen maken je bed nog comfortabeler. Zorg voor verduisterende gordijnen van duurzame materialen, dan ben jij verzekerd van een goede nachtrust. Voor de muren kies je kleuren in pasteltinten als je een romantische sfeer wilt creëren. Naturelle, lichte kleuren zorgen voor meer lucht en ruimte. Natuurlijk mag een plant ook in jouw slaapkamer niet ontbreken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button