Health

Werkt haartransplantatie hetzelfde bij vrouwen als mannen?

Langere tijd leek er een taboe te rusten op het onderwerp ‘haartransplantatie’. Gelukkig is dat in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Meer en meer mensen kiezen immers voor een dergelijke behandeling. Dit is bovendien niet meer alleen voor de BN’ers weggelegd, maar eigenlijk voor iedereen. Dit komt onder meer doordat de behandelingen een stuk betaalbaarder zijn geworden. 

Is het dan zo dat zowel mannen als vrouwen voor een haartransplantatie kunnen kiezen? Ja, dat is absoluut het geval. Een haarlijn vullen bij een vrouw is mogelijk, maar een haarlijn opvullen man is ook mogelijk. De manier waarop dit gedaan wordt, is echter wel verschillend.

Oorzaak van de haaruitval

Allereerst is het zaak om op zoek te gaan naar de oorzaak van de haaruitval. Feit is dat de oorzaak bij mannen anders kan zijn dan de oorzaak bij vrouwen. Zo is het bij mannen eigenlijk de normaalste gang van zaken dat er inhammen ontstaan. Bij vrouwen is dit een stuk minder voor de hand liggend. Daarentegen hebben vrouwen weer eerder last van een hogere haargrens.

De kijk op haaruitval

Ook is de kijk op haaruitval compleet anders bij vrouwen dan bij mannen. Sommige vrouwen vinden haaruitval echt verschrikkelijk, terwijl sommige mannen hier prima vrede mee kunnen hebben. De reden om een haartransplantatie behandeling te ondergaan, kan daardoor tussen mannen en vrouwen ook verschillend zijn.

Verschil in hoeveelheid transplantaten

Bij de uiteindelijke haartransplantatie behandeling zijn ook verschillen zichtbaar tussen mannen en vrouwen. Over het algemeen kan daarover het volgende gesteld worden: vrouwen willen een (veel) hogere haardichtheid dan mannen. Dit betekent eigenlijk dat vrouwen meer transplantaten moeten krijgen. 

Het gevolg hiervan: de haartransplantatie behandeling duurt bij een vrouw mogelijk ook een stuk langer dan bij een man. Onder aan de streep is dit echter wel afhankelijk van de precieze situatie en de precieze behandeling.

Overeenkomst tussen de behandelingen

Feit is echter ook een haartransplantatie behandeling bij een man en vrouw ook overeenkomsten kent. Zo plant een specialist in beide gevallen de haarimplantatie op dezelfde manier in. Nagenoeg alle specialisten en haar klinieken kiezen daarbij voor de FUE techniek. Een techniek waarbij grafts (haarzakjes/wortels van haren) uit de hoofdhuid worden gehaald. Deze grafts worden vervolgens op een andere plek in de hoofdhuid ingebracht. Dát is uiteraard de plek waar sprake is van haaruitval.

Op die plek komen de haren tot groei, waarna deze na enkele weken uitvallen. Dat biedt echter voor nieuwe haren de mogelijkheid om te groeien. Op die manier geniet je alweer redelijk snel van een vollere haardos. Ongeacht of je een man of een vrouw bent. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button