Tuin

Wintergroene bomen

U herkent dat vast wel, ‘s winters loopt u buiten en het voelt kaal. Na een prachtige herfst met alle kleuren groen, geel, oranje, rood en bruin, het geknisper op de grond van de vers gevallen blaadjes. En dan in die wintermaanden alleen nog grillige, lege takken aan de bomen. In de bossen treft u nog volop groenblijvende bomen aan zoals de grove Den. In een enkele tuin is ook wat groenblijvend spul te vinden. Maar hoe zit het met uw tuin?

Als u heerlijk warm binnen zit met een kop thee of warme chocolademelk, kijkend naar buiten, kan het zomaar zijn dat u een treurig gevoel krijgt van het ontbrekende groen en het grauwe weer. Dan is het wellicht tijd om eens te kijken naar een groenblijvende boom. Want u weet vast dat in de winter de cijfers hard stijgen van mensen met een zogenoemde winterdip of depressie. Zonde, er zijn zoveel factoren die kunnen bijdragen aan uw gemoedstoestand om die dip te verminderen of zelfs te voorkomen.

Wist u dat de kleur groen een zeer kalmerend effect heeft op de mens? De kleur groen geeft een positief, vredig en rustgevend gevoel, voor zowel lichaam als geest. Nog een reden dus om voor die groenblijvende bomen te kiezen!

Wist u ook dat bepaalde leibomen groenblijvend zijn? Als prachtige groene afscheiding kan de Thuja Brabant, beter bekend als een groenblijvende Coniferen leiboom, zorgen voor privacy en rust en als wind- en zonnescherm, het hele jaar door. Juist het kiezen van een groenblijvende leiboom is een goede optie voor mensen met een wat kleinere tuin. Hij neemt minder plek in beslag en kan dienen als afscheiding of verfraaiing van een stenen muur of schutting.

Welke groenblijvende bomen en leibomen er zijn voor uw tuin:

  • Thuja Brabant, Coniferen leivorm leiboom groenblijvend
  • Quercus IIex, leisteeneik 
  • Laurierkers, Otto Luyken 
  • Olijfwilg als leiboom, Elaeagnus-Ebbingei, groenblijvend
  • Portugese Laurierboom, Prunus Lusitanica Angustifolia 
  • Leilaurier, Prunus Novita 
  • Leiphotinia, lei-glansmispel
  • Leilaurier, Prunus Caucasica leiboom

Naast de voordelen van een positieve kleur of meer privacy is er nog een groot bijkomend voordeel voor de dierenliefhebbers. De tuindieren zoals vogels, vleermuizen en eekhoorns zijn bijvoorbeeld erg blij met wat beschutting in de strenge wintermaanden. Niet alleen de gevleugelde en klimmende dierenvrienden zien graag iets groens. Gek op egeltjes? Kies voor een groenblijvende coniferen haag. U zult merken dat u zelf, iedere keer wanneer u weer naar buiten kijkt of in uw tuin bent, geniet van het leven om u heen. En dat allemaal door die groenblijvende bomen en planten, zowel in de zomer als in de winter.

Bestel uw groenblijvende bomen bij boomkwekerij Vinkbomen.nl!

Gerelateerde artikelen

Back to top button