Huis

Wat zijn de voor- en nadelen van een PVC vloer?

PVC vloeren zijn erg populair om verschillende redenen. Naast laminaat en visgraat vloer zijn het de meest gekozen vloeren in een woning. In dit artikel worden de voordelen en eventuele nadelen besproken zodat je nadien kan beslissen of jouw nieuwe vloer een PVC vloer zal zijn. Heb je inspiratie nodig, kijk dan zeker op Mijnvloeropmaat. 

Voordelen 

Een van de grootste voordelen van een PVC vloer is dat het een vloer is die heel lang meegaat. Het is namelijk een stuk sterker dan laminaat of vinyl. Belangrijk is om een ondervloer te plaatsen wanneer je voor PVC kiest. Dit is een zachte laag tussen de ondergrond en je vloer. Hierdoor gaat je vloer nog langer mee en heb je een betere isolatie. 

Een praktisch voordeel is dat het ook heel eenvoudig te onderhouden is. Je wil je vrije tijd natuurlijk niet volledig spenderen aan het poetsen van je woning. Een goede vloer bespaart je zo heel wat tijd in onderhoud. Bovendien laat een PVC vloer ook warmte door. Wanneer je er dus over nadenkt om vloerverwarming te plaatsen, is een PVC vloer de perfecte keuze. 

Er zijn twee manieren om een PVC vloer te plaatsen, met een kliksysteem of aan de hand van lijm. Het kliksysteem is heel eenvoudig te plaatsen en kan door elke handige Harry of Harriette geplaatst worden. Bij het lijmsysteem wordt de vloer op de ondergrond gelijmd. Dit kan je beter door een expert laten doen. 

Nadelen

Een van de grootste nadelen is dat een PVC vloer niet de goedkoopste vloer is, al krijg je er kwaliteit voor in de plaats. Bij een beperkt budget kan je eerder kiezen voor een laminaatvloer. Indien je een PVC vloer wil plaatsen, moet je ondergrond volledig egaal zijn. Wanneer er oneffenheden zouden zijn in de ondergrond, zullen deze door de vloer komen aangezien een PVC vloer erg dun is. 

Indien je ervoor kiest om je vloer te leggen met behulp van lijm, moet je er zeker van zijn dat het watervaste lijm is. Als de lijm niet waterdicht is, is de kans groot dat deze loskomt als het in contact komt met water. 

Bovendien heb je bij een PVC vloer ook sneller kans op beschadigingen van schoenen of nagels van honden en katten. Een voordeel is wel dat je beschadigde planken heel eenvoudig kan vervangen. 

PVC vloeren heeft dus zowel voordelen als enkele nadelen. Kijk op Mijnvloeropmaat voor je een beslissing neemt over je nieuwe vloer.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button