Trends

Woonkamer inspiratie 2021

Story Highlights
  • kies voor een neutraal design
  • Creëer je eigen binnentuin
  • Ga voor modern 80's

Geen inspiratie om je interieur eens grondig aan te pakken? Wij van inspirationblog.nl hebben dat wel. Misschien dat je nadat wij je bijgepraat hebben over de woonkamer inspiratie 2021 besluit om je woonkamer alsnog een boost te geven. Want een nieuw jaar vraagt om nieuw elan en een mooie nieuwe inrichting. Toch?

Woonkamer kleuren 2021

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; blauw is de kleur, terwijl ronde vormen, minimalistisch design en natuurlijke invloeden nadrukkelijk terugkeren in de woonkamers. Verder is 2021 het jaar van gekleurd glaswerk, gebogen vormen, neutrale designs, moderne 80’s, binnentuinen, gemengde ruimte en natuurlijk groen. Met name de donkere kleur blauw gaat de hoofdrol spelen. Dit is de kleur die staat voor onschuld, oprechtheid en balans. Daarbij kan een dekentje in die kleur soms al het verschil maken.

Een zeer verrassende uitstraling

Heel fraai is het gekleurde glaswerk, bekend uit vooral de middeleeuwen. Het glaswerk maakt haar comeback in 2021. Je kent het glaswerk vooral van de kerken van vroeger. Dergelijk glaswerk is vooral bedoeld om meer sfeer te creëren. Vanwege de gekleurde glazen zorgen de zonnestralen voor heel fraaie kleurrijke patronen en geven elk interieur een heel bijzondere uitstraling. Een verrassende uitstraling vooral.

Accent op architectuur en vormgeving in de ruimte

Gebogen vormen krijgen in het jaar 2021 ruim baan. Dat zie je terug in de rond gebogen afwerking van voorwerpen of wat grotere objecten in de vorm van een eettafel of bijvoorbeeld een modern rond vloerkleed. Ook het minimalistische design is in 2021 trendy. Dit staat voor eenvoudig en overzichtelijk. Het accent daarbij ligt daarbij steeds op de architectuur en vormgeving in de ruimte. Ook het neutrale design straat er goed op in 2021. Dit is ideaal voor mensen die het graag simpel houden. Binnen het neutrale design draait subtiliteit en eenvoud, de neutrale verfkleuren spelen binnen dit interieur dan ook de hoofdrol.

Fel poppende kleuren

De moderne 80’s spelen ook een hoofdrol in de woonkamer in 2021. Hip zijn de grote geometrische vormen en de fel poppende kleuren. Deze stroming is een afgeleide van Pop-art gecombineerd met de architectuur van nu. Je kunt dit prima doen door te kiezen voor de fellere en bontere kleuren en de grote geometrische vierkanten, driehoeken en ronde vormen. Binnen deze trend kun je prima zelf aan de slag. Kwestie van gewoon proberen. Wat je ook kunt proberen is een binnentuin creëren met vooral planten. Plaats verschillende potten bij elkaar. Dat zorgt voor saamhorigheid in je binnentuin. Je kunt ook hangplaten gebruiken of je koopt een vierkante of langhoekige plantenbak.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button