Health

Zelf koken of eten laten thuisbezorgen?

In deze tijden waarin een snelle en welvarende maatschappij ons druk bezig houdt met ons werk en andere belangrijke zaken. Schiet het koken er vaak bij in, zeker wanneer er even geen recepten inspiratie in ons opkomt neigen we al snel naar het afhalen of laten thuisbezorgen van eten. De succes van het bekende Thuisbezorgd is hier inmiddels een goed voorbeeld voor.

Toch zijn we met z’n allen steeds vaker op zoek naar gezonder eten, iets dat je via afhaal eten en thuisbezorgdiensten vrijwel niet tot heel weinig tegenkomt. Gezond eten is een essentieel onderdeel in een goed functionerende maatschappij. Om goed te kunnen functioneren is een gezond lichaam en geest belangrijk en hoewel vele mensen dit met sport en beweging proberen te bereiken is goede voeding toch echt de basis.

Gezond eten maar dan wel snel bereid.

Echter komen we voor een gezond eetpatroon toch weer uit bij zelf koken. Iets dat we liever beperken of in ieder geval snel willen kunnen doen. De keuze tussen zelf koken of eten laten thuisbezorgen hoeft niet moeilijk te zijn.

In deze welvarende economie zijn er veel bedrijfjes met tal van oplossingen om jouw leven gemakkelijker en leuker te maken. Zo ook gezonder en makkelijker. Het is goed mogelijk om deze diensten te gebruiken waarmee er een perfecte balans gevonden kan worden tussen eten thuisbezorgen en zelf gezonde recepten koken in je eigen keuken.

De beste maaltijdbox diensten.

Als voorbeeld hiervoor nemen we HelloFresh en Marley Spoon. Zie deze pagina: http://www.maaltijdbox.nu/bedrijf/hellofresh-belgie. Dit zijn maaltijdbox diensten die de boodschappen inclusief recepten voor complete maaltijden bij je thuis bezorgd. Deze zogenoemde gemaksdiensten zijn erop ingericht om jou met gezond vers voedsel op een gemakkelijke manier gezonde gerechten te laten bereiden.

Zowel als bij Marley Spoon en HelloFresh kun je middels een wekelijks abonnement elke week nieuwe maaltijden kiezen in je persoonlijke account. Je kunt een aantal weken vooruit al zien welke menu’s er beschikbaar zijn en zo al 2 a 3 weken vooruit plannen wat je wilt gaan eten. 

Direct bij de boer vers ingekocht.

Alle gerechten zijn gericht op een gezond voedingspatroon met verse en verantwoorde ingrediënten. Deze worden in plaats van via de groothandels direct bij boeren ingekocht nadat deze geoogst en of geproduceerd zijn. Met deze manier van werken kunnen ze de versheid garanderen waardoor jij nog gezonder eet.

Vervolgens worden de producten in een mooie doos of zak(ken) bij je thuisbezorgd. Doorgaans worden dit maaltijdboxen en of een foodbox genoemd. Alle ingrediënten zijn netjes per gerecht verpakt en zit er in elke zak een duidelijke uitleg (instructiekaart) hoe je het gerecht bereid.

Voorbereiding zodat jij sneller kan koken.

Omdat deze meeste producten al min of meer worden voorbereid op een snellere verwerking Zoals het alvast voor snijden van vlees producten of het aanleveren van een marinade in een zakje kun jij een hoop tijd besparen met het koken van de gerechten in je keuken thuis. Je hoeft hiervoor niet zelf alle benodigdheden om te koken in de supermarkt te kopen.

Op deze manier kun je zelfs in een druk bestaan waarin werk en carriere centraal staat toch gezond eten en voor het hele gezin of alleen voor jezelf een gezonde maaltijd in een korte tijd bereiden. Doorgaans neemt het bereiden van een HelloFresh maaltijd of Marley Spoon recept zo’n 30 minuten in beslag. Dit is de gemiddelde wachttijd wanneer je een bestelling plaatst via thuisbezorgd. Echter eet je nu veel gezonder en hebben we het nog niet gehad over de andere voordelen van een maaltijdbox zoals je die hier kunt lezen.

Foodboxen met verschillende thema’s

In dit voorbeeld gebruiken we HelloFresh en Marley Spoon omdat dit de twee bekendste en grootste maaltijdbox leveranciers zijn. Op de eerder genoemde website kun je een overzicht van andere diensten vinden die minsten net zo goed zijn, maar weer een andere insteek of thema hanteren. Zo heeft bijvoorbeeld Ekomenu uitsluitend biologische producten in de menu’s zitten. En richt Allerhande zich weer meer op de (online) winkelende consumenten.

Al met al is een maaltijdbox een slimme manier om voordeliger dan thuisbezorgd en afhaal eten toch een maaltijd op tafel te zetten. Ook wanneer je geen inspiratie hebt en toch gezonder te eten terwijl je nieuwe inspiratie op doet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button