Health

De voordelen van maaltijdvervangers

Story Highlights
  • Maaltijdvervangers en de voordelen
  • Minder calorieën!
  • Bekendste vormen zijn soepen en repen

Als je aan maaltijdvervangers denkt, dan moet je denken aan shakes, soep, repen of pudding. Het zijn kleinere maaltijden die de hoofdmaaltijd vervangen, je ontbijt, lunch of avondeten. Wel bevatten de maaltijdvervangers alle voedingsstoffen die je nodig hebt, zoals eiwitten, vitamines en mineralen, normaal zou je deze voedingsstoffen ook binnenkrijgen. Steeds vaker worden maaltijdvervangers gebruikt, maar wat zijn nou eigenlijk alle voordelen ervan? In dit artikel worden de grootste voordelen benoemd en toegelicht.

Wat zijn goede maaltijdvervangers?

Er bestaan diverse soorten maaltijdvervangers de meest bekende zijn wel de shakes, de soepen en de repen. Om er voordelen uit te halen moeten de maaltijdvervangers aan de strenge eisen die er worden gesteld voldoen. Er zijn wettelijke eisen omtrent de samenstelling en hoeveelheid van de eiwitten, koolhydraten en vetten. Tevens moeten de maaltijdvervangers voor 30% zijn voorzien in mineralen en vitamines en tot slot aan de eis van de calorieën voldoen. De maaltijdvervanger moet tussen de 200-250 calorieën bevatten.

Grootste voordeel van maaltijdvervangers

Doordat de maaltijdvervangers minder calorieën bevatten is het grootste voordeel dat je afvalt. Hoe snel je afvalt dat kan je geheel zelf bepalen, je kan namelijk kiezen of je maar 1 maaltijd vervangt of alle 3. Hoe meer maaltijden je vervangt hoe sneller je zal gaan afvallen. Als je alle maaltijden vervangt kan het wel lastiger zijn het vol te houden, ook al krijg je voldoende mineralen en vitamines binnen. Nog een groot voordeel van de maaltijdvervangers is dat ze makkelijk in gebruik zijn. Je hoeft vaak enkel het zakje poeder aan te leggen met yoghurt, melk of zelfs met water. Er zijn ook maaltijdvervangers die je zelf moet maken, maar hiervoor is de bereidingstijd vaak minimaal. Je staat dus geen uren in de keuken meer om je lunch of avondeten te bereiden, maar binnen een korte periode staat er wel voor jou een voedzame maaltijd op tafel.

Maaltijdvervangers en sporten

Sporten wanneer je minder calorieën eet kan best nog wel een uitdaging zijn, maar het is wel effectiever als je gebruik maakt van maaltijdvervangers om ook te gaan sporten. Door deze twee te combineren val je beter af. Het is daarom ook belangrijk om de juiste sport te beoefenen. Om af te vallen wil je voornamelijk vetverlies, de beste sporten daarvoor zijn fitness waar je cardio kan doen, maar ook joggen, hardlopen of zwemmen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button