Huis

Zo creëer je een strak interieur

Het hebben van een strak en minimalistisch interieur is ontzettend hip op dit moment. Niet alleen staat het heel gestructureerd en netjes, ook zorgt een strak interieur vaak voor een hogere verkoopprijs. Maar hoe kun je een strak interieur creëren? Het is vooral belangrijk om te beginnen bij de basis, zoals de muren, vloeren en deuren. We geven je graag wat tips om een krachtige, strakke start te maken in je interieur.

Verberg je stopcontacten

Stopcontacten zijn nu eenmaal nodig in bijna alle ruimtes, maar kunnen een lelijke uitstraling hebben. Ze doorbreken al snel je glad gestucte muren, waardoor de ruimte zelf minder netjes oogt. Hetzelfde geldt voor lichtschakelaars, zeker wanneer je deze het liefst in de muren verwerkt wilt hebben. Toch is hier een oplossing voor, namelijk stopcontacten en lichtschakelaars die netjes wegvallen in de muur. Door ze in dezelfde kleur te kopen als je muurverf, integreren ze makkelijker in de ruimte en vallen ze nauwelijks op. Middels afdekramen van https://nlshop.se.com/ kun je ze gemakkelijk verbergen in de muur.

Kies een rustige vloer

Hoewel veel mensen tegenwoordig houden van een houten visgraatvloer, is dit niet de beste manier om een strak interieur te creëren. Dit komt omdat er voor deze stijl veel latjes nodig zijn, waardoor de vloer een erg drukke uitstraling krijgt. In plaats hiervan kun je kiezen voor een gietvloer of grote tegels. Je kunt namelijk het beste kiezen voor een ondergrond met zo min mogelijk naden die afleiden van het geheel. Wil je dan toch écht die visgraatvloer? Zorg er dan voor dat de naden tussen de plintjes nauwelijks zichtbaar is, waardoor de visgraatvloer een meer organische sfeer geeft.

Wees selectief op je deuren

Deuren lijken misschien het minst interessante object in een kamer, maar kan ontzettend veel verschil maken voor de sfeer. Kies je bijvoorbeeld een houten deur met verschillende glasplaten erin en een bijzonder motief? Dan ben je niet erg ‘strak’ bezig. Het beste kun je in dit geval gaan voor gladde deuren zonder motief of glas, omdat deze de ruimte afsluiten van de ruimte ernaast en afleiding dus beperken. Vind je dit iets te saai, dan kun je kiezen voor een glazen deur met weinig poespas.

Gerelateerde artikelen

Back to top button