Huis

Zo kun jij je huis verduurzamen in 2021!

Story Highlights
  • Verduurzaam je huis!
  • Verduurzaming heeft financiële voordelen
  • Steun vanuit de overheid

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, wat goed is. We zien het veel voorbij komen op het nieuws bij de overheid, maar ook bij een hoop bedrijven. In 2021 verwachten we dat een hoop Nederlanders ook duurzamer zullen leven. Er komen steeds meer manieren om je huis te verduurzamen. Of je nu student bent of een gezinshouden, het is mogelijk voor iedereen. Met kleine stappen maak je een groter verschil dan je denkt! 

  1. Overstappen naar slimme verlichting

Een van de bekendste stappen die veel mensen maken is overstappen naar slimme verlichting. Een hoop bedrijven, zoals goedkoopste schakelmateriaal, bieden hulp en advies aan hiervoor. Heb je zelf nog niet veel kennis op het gebied van slimme verlichting of twijfel je nog een beetje? Dan is het goed om in je omgeving rond te vragen of anderen hier wel bekend mee zijn. Ook is het goed om wat vooronderzoek te doen op het internet en om contact op te nemen met bedrijven die duurzame, slimme verlichting aanbieden. 

  1. De financiële voordelen van een duurzaam huis

Buiten het feit om dat een duurzaam huis er mooier en duurder uitziet brengt het ook een hoop voordelen met zich mee. Veel mensen vergissen zich nog steeds bij het woord duurzaam. Dit woord staat voor velen gelijk aan iets wat veel geld kost en niet voor iedereen beschikbaar kan zijn. We hebben hieronder een aantal voordelen die dit ontkrachten:

  • Overstappen naar slimme verlichting (via bijvoorbeeld https://www.goedkopermetled.nl/) kost bij de aanschaf meer, maar je energiekosten dalen enorm. Dit betekent dat je op de lange termijn minder kwijt bent aan slimme verlichting dan de ouderwetse manier. Een mooie investering dus!
  • Heb je een koophuis? Dan is je huis meer waard wanneer je het laat verduurzamen. Duurzaamheid is voor velen een prioriteit op dit moment en veel gemeentes streven er ook naar om zo veel mogelijk duurzame huizen te bouwen of verbouwen. 
  • Je krijgt steun vanuit de overheid. Voor sommige verbouwingen kun je bijvoorbeeld een lening aanvragen of een subsidie ontvangen. Gemeentes vinden het erg belangrijk dat we duurzamer gaan leven en zullen je hierbij goed ondersteunen. 
  1. Gewoon beginnen! 

De beste tip is uiteindelijk om gewoon te beginnen. Probeer iedere dag iets minder gebruik te maken van plastic, bespreek met je huisgenoten of je gezin welke eerste stappen zij willen zetten en kijk hoe het voor iedereen werkt. Door iedere dag een beetje te proberen komen we met zijn allen ver!

Gerelateerde artikelen

Back to top button