Overig

Zo maak je de brug tussen kantoor en thuis

Story Highlights
  • Locatie bepalen
  • Kantoor
  • Thuiskantoor
  • De schooltas is terug
  • Extra kantoorruimte

Het nieuwe werken bevat voortaan ook een deel thuiswerken. Misschien moet je daar nog steeds aan wennen of moet je straks weer wennen dat je voor een deel weer naar kantoor mag. Weten hoe je de beste combinatie maakt, is natuurlijk al het halve werk. 

Start met te kijken naar welke taken je hebt. Een aantal taken zal zich ongetwijfeld prima lenen om thuis te doen. Bij een aantal taken is dat misschien lastig of veel makkelijker om ze op kantoor uit te voeren. Denk aan taken waarbij je misschien veel moet printen of kopiëren. Of waarbij je artikelen nodig hebt die je thuis niet hebt. 

Locatie bepalen

Heb je een klussen waarbij je niet gestoord mag worden? Dan is het voor meeste mensen fijn die thuis uit te voeren. Maar heb jij (kleine) kinderen die nu thuis zijn, kan dat juist tegenovergesteld zijn. Moet je veel video bellen, dan heb je ook een plek nodig zonder veel geluiden of afleiding. Aan jou de keuze wat de beste optie is. 

En klussen waarbij je veel moet overleggen met een collega? Je kunt bellen maar een dagje kantoor kan dan wel een fijne optie zijn. Kijk wel kritisch voor je bij alles direct denkt dat het echt op kantoor moet. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. 

Kantoor

Een goed kantoor is en zal belangrijk blijven. Waar dat kantoor dan aan moet voldoen is mede afhankelijk van het soort werk dat er uitgevoerd moet worden. Maar ook wie de klanten zijn en hoeveel personen er op een dag op kantoor ‘moeten’ zijn. De kantoren van de komende tijd moeten aan ander eisen voldoen dan de eisen die we voorheen stelden. Was een kantoor altijd een ruimte waar in elk geval alle computers stonden, is het in de cloud werken nu heel gewoon. Dat vraagt om flexibele werkplekken die je kunnen je meer ruimte geven. Letterlijk maar dus ook figuurlijk. Afstemmen wie wanneer op kantoor werkt, is wel een vereiste. En de taken misschien qua dagen herverdelen ook. 

Thuiskantoor

Door niet meer elke dag op kantoor te zijn, is er minder belasting op kantoor qua ruimte. Aan de andere kant moeten we nu meer afstand houden waardoor we die ruimte ook nodig hebben. Herindelen kan een slimme optie zijn.  Denk aan een deel van de ruimte in te richten als extra spreek/vergaderruimte. Vervang de standaard computers door schermen en toetsenborden waar je medewerkers met een laptop gebruik van kunnen maken. Zo wordt de ruimte flexibeler. 

De schooltas is terug

Weet je nog dat je naar school ging en elke dag je tas moest inpakken. Dat je misschien een aantal dingen dus ook standaard in de schooltas had zitten. Het thuiswerken heeft eigenlijk hetzelfde principe. Je schooltas is nu alleen vervangen door een volwassen exemplaar dat nu bij jou en je werk past. Of je dan kiest voor mooie maar ook hele praktische en milieubewuste Fjallraven kanken rugzak of een hippe Legend tas, is natuurlijk aan jou. Het gaat er om dat je een tas hebt die bij jou past en waar je veilig en makkelijk je laptop maar ook eventuele papieren mee kunt nemen. En dat je een tas hebt waar je mee ook nog gezien wil worden natuurlijk. Want jouw tas, dat wordt voortaan de brug tussen je kantoorplek en je thuiswerkplek. 

Extra kantoorruimte is een optie

Zijn er bij jouw bedrijf veel werknemers met kleine kinderen? Dan is het huren van (tijdelijke) extra kantoorruimte op diverse locaties misschien wel een optie. Zo hoeven werknemers minder te reizen, maar kunnen ze wel af en toe ongestoord werken.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button