DIY

10 tips om het maximale rendement uit jouw website te halen!

Ben je een website gestart, maar loopt het nog niet echt storm met bezoekers? Het is heel gemakkelijk om meer traffic naar je website te creëren, als je maar weet hoe. En vandaag helpen wij jou daarbij met onze 10 ultieme tips!

1 Plaats enkel waardevolle content

Goede teksten worden niet alleen door de klant gewaardeerd, maar ook door zoekmachines. En met een hogere ranking kunnen klanten jou beter vinden. Kan je dat dit niet zelf? Schakel dan een seo bureau in.

2 Zet in op linkbuilding

Google gaat jou ook hoger waarderen als er vaker vanaf een andere site naar jouw website verwezen worden. Linkbuilding noemen we dat.

3 Denk om de meta title en description

De meta title en description zijn de teksten die Google weergeeft als zoekresultaat. Zorg dat jij deze omschrijvingen op orde hebt, zodat de klant weet dat hij jouw website móet bezoeken.

4 Focus alleen op je doelgroep

Alleen klanten die tot actie over gaan zijn belangrijk voor jouw website. Focus je dus alleen op deze groep bij het bepalen van de content en jouw tone of voice.

5 Leer hoe je bezoekers stuurt

Ieder pagina op jouw website moet een doel hebben, bijvoorbeeld het kopen van jouw product. Richt jouw pagina’s zo in dat jij de bezoeker naar de juiste actie stuurt.

6 Zet bezoekers aan tot actie

Je kunt een bezoeker heel gemakkelijk over laten gaan tot actie met behulp van een call to action. Dit kan een tekst zijn, maar ook buttons werken goed.

7 Analyseer je website met regelmaat

Je kunt je website alleen verbeteren als je een vinger aan de pols houdt. Analyseer regelmatig de activiteiten van bezoekers op jouw site.

8 Presenteer je unique selling points

Wees je bewust van datgene wat jou uniek maakt en presenteer deze unique selling points aan jouw bezoekers.

9 Wees de expert

Stel je altijd op als de expert en wees te vertrouwen op ieder vlak.

10 Laat klanten terugkomen

Is een bezoeker een klant geworden? De kans is groot dat de klant terugkomt als jij hem af en toe aan jouw bestaan herinnert. Dit kan met behulp van e-mails over leuke acties en promoties.

Gerelateerde artikelen

Back to top button