Health

Superfoods om het beste uit je leven te halen

Met een gezond en gevarieerd voedingspatroon, voldoende water, lichaamsbeweging en frisse lucht zorg jij het beste voor je lichaam. Er zijn echter een aantal voedingsmiddelen die net een beetje extra voor je lichaam doen. Deze superfoods worden vaak al eeuwenlang gebruikt bij traditionele geneeswijzen. Met de volgende drie superfoods kan ook jij het beste uit je leven halen.

De Mucuna Pruriens tegen diverse kwalen

De Mucuna Pruriens is in het westen nog niet erg bekend, maar wordt binnen de Ayurvedische geneeskunde al decennia lang gebruikt tegen diverse kwalen als gevolg van een stoornis in de hersenen. Je kunt dan niet alleen denken aan stoornissen in onze stemming en denkvermogen, maar bijvoorbeeld ook aan slaapstoornissen en een te laag libido. De Mucuna Pruriens – ook wel de fluweelboon genoemd – is een peulvrucht die je beter laat slapen, je mentaal in balans brengt en ervoor zorgt dat je weer meer zin krijgt in actie tussen de lakens.

Gember: allround superfood

Gember zit boordevol werkzame stoffen die goed zijn tegen allerlei kwalen. Deze wortel wordt voornamelijk gebruikt om ontstekingen te voorkomen en te genezen, maar is ook erg populair bij zwangere vrouwen omdat het zou helpen tegen misselijkheid. Wie last heeft van reisziekte kan ook veel baat hebben bij gember. Ook zorgt dit superfood er bovendien voor dat je libido verhoogd wordt, gember staat bekend als een succesvol afrodisiacum.

Zeewier en algen verbeteren de weerstand

Een lichaam dat schadelijke invloeden van buitenaf goed kan weerstaan zorgt ervoor dat jij optimaal van het leven kunt genieten. Superfoods die je hierbij kunnen helpen zijn zeewier en algen die van nature een ontgiftende en versterkende werking hebben. Zo kun je bijvoorbeeld Chlorella poeder toevoegen aan een smoothie om te werken aan een sterk immuunsysteem. Bovendien staat Chlorella er om bekend gewichtsverlies te ondersteunen en het cholesterol in balans te houden. Zeewier en algen zorgen ook voor een stralende huid waardoor je niet alleen gezond bent, maar er ook zo uitziet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button