Auto

Auto naar de sloop vergoeding

Wanneer jij je auto naar de sloop moet gaan brengen dan kun je daar een vergoeding voor krijgen. Dit omdat ze bij een autosloperij vaak nog proberen een aantal onderdelen die van de auto afkomen te gebruiken. Vaak kun je de auto afschrijven wanneer hij naar de autosloperij moet. Negen van de tien keer is hij dan Total loss verklaard. 

Hoe hoog is de autosloop vergoeding die jij krijgt voor jouw sloopauto?

Wist je dat jouw auto nog een andere waarde heeft dan de dagwaarde? Namelijk de sloopwaarde. Auto kapot en niet meer te redden? Dan kan je de auto afschrijven en vaak naar de autosloperij brengen of laten brengen. Wat je er daar doorgaans voor terug krijgt ligt er een beetje aan. Een auto die naar de sloperij gebracht wordt en eigenlijk dient voor oud ijzer zal tussen de 75 en de 125 euro opbrengen. Het is niet veel maar elk beetje is toch wat vind je niet?

Tevens is het afhankelijk van het merk auto maar ook van de staat waarin de auto zich verkeerd. Dit lijken in eerste instantie maar kleine dingetjes maar niets is minder waar. Het zijn toch dingen waarnaar gekeken wordt. Ook door een autosloperij. 

De auto brengen of ophalen? 

De meeste autosloperij bedrijven zullen de auto bij je op komen halen wanneer jij erover belt en hen verteld dat je een auto hebt die rijp is voor de sloop. Er zijn zelfs sites te vinden waar je het aan kunt melden en die dan de auto op komen halen bij jou. Dit is natuurlijk de gemakkelijkste manier om het te doen. 

Wil je toch de auto er liever zelf heen brengen dan heb je met een aantal dingen rekening te houden of dien je die van tevoren uit te zoeken. Niet elke autosloperij neemt namelijk zomaar elk merk auto in. Het is dus verstandig om van tevoren even contact met ze op te nemen of dat ze in het merk van jouw auto wel interesse hebben.

Heb je een sloperij gevonden die jouw merk auto graag wilt hebben dan zal de prijs die je er daar nog voor kunt krijgen hoger liggen dan bij een sloperij die het eigenlijk niet zo ziet zitten maar het toch maar doet omdat hij ook graag een tevreden klant wil zien. Het is dus zeker raadzaam om wanneer er meerdere autosloperij bedrijven in de buurt zitten ook even contact te zoeken met allemaal. Het bedrag wat jij voor je auto kunt krijgen kan op die manier ook verschillen. 

Het kenteken niet vergeten

Ga jij je auto aanbieden bij een autosloperij en wil jij dat het bedrijf het autokenteken regelt? Dan moet je de kentekenpapieren niet vergeten. Het kenteken van de auto moet namelijk afgemeld worden. Je kunt het ook zelf regelen door het kenteken naar een postagentschap te brengen maar doe je dit liever niet dan kan je het laten regelen door de autosloperij. 

Je moet er in ieder geval voor gaan zorgen dat jij een vrijwaringsbewijs in handen krijgt zodat de verplichting van de Apk-keuring en het verzekeren niet meer op jou te verhalen valt. Ook het betalen van de wegenbelasting is dan niet meer nodig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button